En husbilsmodell för alla säsonger, typer av resor, väder och underlag. Enligt vissa kanske det låter för bra för att vara sant. En och samma husbilsmodell kan väl inte checka av allt på listan? Vi kanske är något partiska, men jo – vi skulle faktiskt våga påstå det. Om inte annat så är allroundhusbilen Van TI Plus från Knaus ruskigt nära.  

Är du en person som älskar att resa och värdesätter körkomfort lika mycket som boendekomfort? Om svaret på den frågan är ja är Van TI Plus en toppkandidat för kommande husbilsäventyr, oavsett årstid. Fyrhjulsdrift är standard i husbilen, som har automatlåda, fyra bältade platser och mellan två och fyra sovplatser beroende på modell och tillval.  

Modellen finns även med ett offroad-paket för dig som vill ha ett fordon optimerat för utmanande vägförhållanden. Uppgraderingen innebär följande: 

  • Rostfri svart frontbåge: Delta frontbåge tillverkad i högkvalitativt rostfritt stål med pulverlackerad svart ytfinish.  
  • Grovmönstrade All Terrain-däck: Blackbear AT2 däck. Iögonfallande design, låg ljudnivå och 100 procent vintergodkända. 
  • LED extraljus integrerade i grillen: Två LED-ramper i bilens grill. Designade i Sverige för att tåla det skandinaviska klimatet.  
  • Mattsvarta Offroadfälgar 18tum: Aluminiumfälgar 8,5×18 i mattsvart.  
Känn dig som hemma oavsett var du befinner dig 

Van TI Plus finns i två olika planlösningar: 650 MEG och 700 LF. Vi börjar med att kika på vad som skiljer dem åt.  

650 MEG har två sovplatser och en totalvikt på fyra ton, vilket ger imponerande lastförmåga trots det kompakta formatet. Interiören är välplanerad med rymlig sittgrupp, kompakt kök med ett 150-liters kylskåp och ett välutrustat badrum med toalett och dusch. 

700 LF är den rymligare varianten med sovplatser för upp till fyra personer. Interiört hittar du en stor sittgrupp, ett välutrustat kök och badrum. Den franska dubbelbädden bak ger en bekväm sovplats, och face-to-face sittgruppen i framsätet kan omvandlas till ytterligare sovplatser. 

Kök och badrum: smarta och funktionella 

Köket i Van TI Plus erbjuder det bästa av två världar: kompakt men samtidigt välutrustat. Tack vare den uppfällbara arbetsbänken får du extra utrymme för matlagning, och det finns gott om förvaring för allt från porslin till skafferivaror. Med två brännare (650 MEG har två brännare och 700 LF har tre brännare) på spisen och ett rymligt kylskåp kan du enkelt laga smakrika måltider.  

Lyxmåltid eller snabblunch – köket är utformat för det mesta 

Badrummet är smart utformat med allt du behöver: toalett, dusch och praktisk förvaring. I 650 MEG gör den öppna hyllan det lätt att nå dina ”must haves” i badrumsskåpet, medan den svängbara väggen smidigt omvandlar badrummet till en rymlig duschkabin. I 700 LF då? Jo, där separeras toalett och dusch enkelt från handfatet, som finns i bodelen, genom en utdragbar dörr. 

Smidigt värre i 650 MEG
Praktisk dörr, tillika rumsavdelare, i 700 LF 

Res smart och sov gott: sänglösningar som får dig att längta efter läggdags 

Efter en lång dag av äventyr och intryck är en god natts sömn högst upp på önskelistan. Eller hur? Som tur är har även sängkomfort prioriterats högt i Van TI Plus.   

I 650 MEG-planlösningen hittar du bekväma enkelbäddar längst bak, utrustade med EvoPore HRC-madrasser som är två meter långa. Under sängarna finns dessutom ett stort förvaringsutrymme med klädstänger och en praktisk fällmekanism för enkel åtkomst. Vill du njuta av stjärnhimlen från sängen? Då kan du välja panoramatak som tillval. 

De bekväma enkelbäddarna i 650 MEG 

I 700 LF-planlösningen erbjuder den franska dubbelbädden en rymlig och bekväm sovplats. Dessutom kan sittgruppen i framsätet enkelt omvandlas till ytterligare sovplatser om ni är fler än två som reser​, eller får oväntat besök.  

I 700 LF finns både fransk dubbelbädd… 
… och sittgruppen som kan omvandlas till ytterligare sängplatser 

Förvaring för alla årstider 

Som om det inte vore nog, finns ett rymligt garage där du kan förvara allt från skidställ och grill till golfutrustning och snowracer. Här snackar vi husbilsmodell som är byggd för att klara resor året runt. Fyrhjulsdriften hanterar alla typer av underlag, och den vattenburna värmen från ALDE håller dig varm och bekväm även när kylan smyger sig på.  

Känner du att Van TI Plus är något för dig? Tänkte väl det! Du kan läsa mer om modellen och de två planlösningarna på Knaus hemsida eller se den hos flera av våra återförsäljare.  

Och du, det bästa av allt – den finns till omgående leverans! 


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill