Njuta av tillvaron på Mallorca, återvända till rötterna i Järvsjö eller surfa i Biarritz. Oavsett vad det blir i sommar är Malin Berghagen hemma överallt och vet vad som är viktigast.
– Att ta vara på den frihet livet erbjuder, påpekar hon.

Våren 2018 har varit tung och smärtsam för Malin Berghagen. En av alla älskad mamma Barbro gick hastigt bort och lämnade naturligtvis ett stort tomrum efter sig.
Nu handlar det om att gå vidare efter sorgen, att ta hand om sig själv och det livet har att erbjuda.
För Malin handlar det om att tillbringa mer tid i landet moder jord. Även om hon påpekar att ”hemma för mig är överallt”.
Då vi får en pratstund med Malin, har hon precis landat på svensk mark och lämnat den vår som kommer så mycket tidigare på den spanska ön Mallorca, den vackra och storslagna ön som varit hennes bas sedan många år.
– Värmen, maten, människorna, alla möten – det finns så mycket att uppskatta där. Dessutom slipper jag alla svenska löpsedlar, säger hon med tydlig adress.


Kärleken till det populära resmålet vid Medelhavet har bland annat resulterat i en varm kärleksförklaring i bokform, ”Mallorca i mitt hjärta”.
Som författare finns det ytterligare utgivna verk. Inte minst som handlar om yoga.
– Det är inte enbart den fysiska aktiviteten som är av godo. Minst lika viktigt är möjligheten att skingra dina tankar, att få lugn och ro i själen och kunna släppa allt omkring dig. Om man gör det i tio minuter eller en timme har egentligen ingen betydelse.

Göteborg/ Lerum Malin Berghagen med Knushus bilen inför semestern Foto Tommy Holl

Malin Berghagen. Foto: Tommy Holl

 

I sommar har Malin planerat att resa runt i Sverige och till olika platser för att utöva yoga med de som önskar.
– Marstrand på västkusten, Leksand i Dalarna, Norrland, Gotland och Öland, det finns många ställen jag vill och har för avsikt att besöka. Samtidigt kommer det att väcka många minnen åter från min barndom och uppväxt. Vi barn var med på otaliga turnéer runt om i landet tillsammans med våra föräldrar. Naturligtvis blir det även en tur till mammas Järvsö. Jag ser verkligen fram emot att vistas i naturen och i skogen, kanske hitta en liten sjö och njuta av friheten.
Det senare ett begrepp som har en stor och viktig plats i Malins liv.
– För mig är friheten nummer ett och något jag prioriterar väldigt högt.  Jag är i grund och botten en lugn människa som strävar efter att må så bra som möjligt. I takt med åren har jag lämnat de drömmar som fanns i ungdomen och som handlade om ett liv som hemmafru, ett vackert och stort hus och om att leva i sus och dus. Tvärtom uppskattar jag att spontant kunna ge sig iväg med exempelvis en husbil. Där finns allt i ett, där möts du av det enkla men också allt som behövs. Där kan jag laga min hälsosamma och goda mat, där bestämmer jag själv. Det är i min värld betydligt mer uppskattat än att checka in på ett lyxhotell, säger Malin och fortsätter:
– Även om jag har mina barn och mina måsten är känslan av att bara få ge sig iväg ett måste. Det är därför surfing varit och är så viktigt i det senare skedet mitt liv. Friheten bland vågorna, men också modet att våga lära mig något nytt i min ålder. En dröm är att kunna packa med en bräda och dra iväg med en husbil för att åka till Biarritz i sommar. Starta med en resa genom Sverige, stanna till och fiska vid någon liten sjö. Sedan åka vidare genom norra Europa och slutligen till den franska kusten. Jag älskar även Frankrike och det är verkligen en dröm jag hoppas förverkliga.
Och en frihet hon inte kan vara utan.

Göteborg/ Lerum Malin Berghagen med Knushus bilen inför semestern Foto Tommy Holl

Malin Berghagen, surfingbrädan och Knaus L!VE Wave. Foto: Tommy Holl

 

Skrivet av Vakna där du vill