Höstlovet med allt vad det innebär närmar sig i en rasande fart och med husvagn eller husbil blir det genast mycket roligare! Upplev vackra höstsverige med ditt fritidsfordon, färdas genom krispiga, soliga höstdagar och somna gott i din egen säng – vart du än reser. Många av restipsen fungerar även under resten av hösten!

För oss innebär den här årstiden gärna en resa med fritidsfordon. Under hösten finns nämligen fortfarande mycket roligt och spännande att upptäcka i runt om i landet. Nedan har vi samlat några av våra bästa höst(lovs)-tips för dig som reser ensam eller tillsammans.

Ett besök i huvudstaden

Är du nyfiken på vår vackra huvudstad? I Stockholm är möjligheterna oändligt många. Ät all världens mat och upptäck fantastisk kultur. För den som vill uppleva storstaden med fritidsfordon, och samtidigt bo bekvämt och nära naturen, finns Rösjöbaden Camping & Stugby 12 km norr om Stockholm. Här bor du i naturskönt med utmärkt anslutning till Stockholm.

Höstlov på Skansen

Ta med dig familjen på äventyr och skapa unika höstminnen på Skansen. För de allra minsta finns ett mystiskt, men ändå snällt, Skansen att upptäcka. Lös mysteriet i Stadskvarteret genom en heldag med kluriga gåtor och ledtrådar. Här finns aktiviteter för stora och små, god mat och lurviga djurkompisar. Det utlovas höstlovspyssel i Skogens hus och käpphästhoppning vid Brofästet. Skansen har öppet alla veckans dagar med entrépriser under tvåhundralappen – passa på att upptäcka mystiska Skansen i dessa spökliga tider som lurar runt hörnet. Vill du resa vid ett annat tillfälle under hösten går det också bra – Skansen har öppet året runt.

Skansens bildbank. Fotograf: Richard von Hofsten

Dragsö Camping & Stugby, Karlskrona

När vi är inne på mystik och spöken, styr vi vår rutt mot Karlskrona. På Dragsö camping och stugby kan du bo bekvämt och mysigt i ditt eget mobila hem. Under Halloweek, som pågår 28 oktober till 6 november, förvandlas området till ett mysigt men kusligt ställe, med aktiviteter för hela familjen. Här anordnas bland annat spökiga tipspromenader och ryslig minigolf!

Halloween på Liseberg

För den som vill uppleva en spöklik värld i Göteborg har Liseberg i vanlig ordning höstöppet med halloweentema. Nöjesparken förvandlas under oktober och november månad till en kuslig värld där delar av parken ger dig kalla kårar. Andra delar av parken är mindre mörka och där är temat i stället busigt roligt för de allra minsta. Med flera restauranger inom området och möjligheter till stjärnvinst kan en höstdag på Liseberg bli ett minne för livet!

Liseberg bildbank. Stefan Karlberg

Hummersafari på Västkusten

Packa ned dina gummistövlar och ta dig ut på hummersafari i skärgården! I en fiskares trygga händer blir du guidad i den vackra bohuslänska skärgården i jakten på havets svarta guld. Everts Sjöbod i Grebbestad är en av många som erbjuder guidade turer med hummerfångst som mål, så varför inte styra rutten mot Västkusten och testa lyckan?

West Sweden Tourist Board, foto: Roger Borgelid

Polkagrisbagare för en dag i Gränna

Testa på livet som polkagrisbagare och besök Grenna Polkagriskokeri i Gränna! Boka en rundtur och upplev något annorlunda och roligt, tillsammans med vänner och familj. Baka dina egna polkagrisar att ta med hem, för att bjuda den du tycker om på en egengjord polkagris (om det finns någon kvar!). Bo bekvämt på First Camp Gränna vid Vättern, och passa på att uppleva den vackra omkringliggande naturen! Vågar du dig på ett höstdopp i Vättern?

Kom nära djuren på Kolmården

Strax utanför Norrköping finns en plats där mångas drömmar går i uppfyllelse – Kolmården är en värld full av upplevelser för alla åldrar. I parken finns aktiviteter som för alla – världens bästa berg- och dalbana i trä, stora och små djur som går att komma extra nära och en färgsprakande Bamsevärld för de allra minsta. Nu i halloweentider väntas snurriga karuseller och kusliga överraskningar den som besöker Kolmården, så ta med dig familjen och rulla till Norrköping i ditt fritidsfordon!

Tips! Bo på höstöppna First Camp Kolmården, med promenadavstånd till parken!

Loppisrunda i vackra Skåne

Tycker du om att fynda på loppmarknader? Då ska du sätta kurs mot vackra Skåne och Österlen. I Skåne finns otaliga loppmarknader, där fynden bara väntar på att bli upptäckta. Passa på att besöka marknader och utforska sköna naturmiljöer i vårt vackra Skåne när du ändå är där, varför inte exempelvis njuta av en mysig höst-picknick på någon av de otroliga stränderna som finns.

Loppis i Billinge, Skåne. Mats Hagwall/Unsplash

Upplev Smögen

Staden vid kusten erbjuder turer med kajak, klättring, dykning och massa andra spännande utomhusaktiviteter. Nära till havet och mysiga restauranger vid vattnet – besök Smögen för en unik upplevelse med skön omkringliggande natur och häpnadsväckande klippor. Med ditt fritidsfordon bor du bekvämt medan du upplever Smögen och dess fantastiska natur.

Shoppa och bo på Ullared, Gekåsbyn

Du som njuter av shopping och mat bör rulla mot Gekås Ullared för en härlig upplevelse med andra shopping-älskare! Fyndparadisets låga priser glädjer många, likaså urvalet av restaurangmöjligheter utanför det stora gula shoppinghuset. Ta med dig kompisgänget på shoppingrunda och bo med gångavstånd till det fantastiska fyndparadiset!

Pressbild. Gekås Ullared mediabank

Klättra genom Skåne

Bergsklättring och naturupplevelser för äventyraren. Spendera dagarna på bergstopparna i Skåne och kvällarna i ditt varma fritidsfordon. Ta med dig en termos kaffe, sätt på dig vandringsskorna och besök Naturreservatet Kullaberg. Där finns klippor att upptäcka, med utsikt över havet och fin skog att vandra i. Även naturreservatet Kjugekull i nordöstra Skåne är populärt bland vana klätterfantaster och vandrare.

Höst vid Höga Kusten

Höga Kusten är en upplevelse året om – rofylld natur, slående vyer och aktiviteter att minnas. När vädret tillåter kan du vandra längs natursköna leder, njuta av utsikten från FriluftsByns Toppstuga på Skuleberget, fiska eller cykla. Är det allt för mulet, kallt eller regnigt kan du boka tunnbrödsbakning hos Mjälloms Tunnbröd (3–5 november), besöka upplevelsebadet Paradiset, fira sportlov på Technichus Science Center eller mycket mer.

Blir du ressugen men saknar fritidsfordon att resa med? För dig som är nyfiken på husbilslivet rekommenderar vi att testa Rent and Travel. Här kan du hyra din husbil under långhelg eller vecka och upptäcka friheten och flexibiliteten med fritidsfordon.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com.

Skrivet av Vakna där du vill