Sommaren lider mot sitt slut och hösten knackar på dörren, men det finns ingen anledning att hänga läpp. Nu presenteras nämligen det nya modellåret från Knaus! Likt tidigare år är det en drös med nyheter. Spännande uppdateringar och förbättringar av befintliga modeller, men också sprillans nya fordon som snart rullar på vägarna.

Läs vidare och låt dig inspireras av några av de nyheter du har att vänta från Knaus inför modellåret 2024. Kanske blir detta det första mötet med ditt nya semesterhem?

YASEO

När en husvagn dras, finns det två huvudfaktorer som påverkar energiförbrukningen: luftmotståndet och vikten av släpet. Ingenjörerna på Knaus Tabbert fokuserade särskilt på dessa två områden när de utvecklade den nya husvagnsmodellen Knaus Yaseo.

Med lättviktsteknik i samtliga delar av konstruktionen och en minskad frontyta, är Yaseo framtidens husvagn – och perfekt för elbilar. Luftmotståndet minskar, vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen för dragfordonet – oavsett vilket drivmedel det går på. Planlösningen 500 DK har en golvyta på 10,8 m2, och en användbar yta på 11,7 m2 tack vare sina flexibla möbelkoncept. I jämförelse med en traditionell husvagn, som den på pappret jämförbara Südwind 580 QS, kräver Yaseo betydligt mindre golvyta – samtidigt som den behåller samma användbara yta. En del av den extra användbara ytan framtill och baktill beror på användningen av FoldXpand-teknik. Husvagnen kan jämföras med den i Kalle Ankas husvagnssemester som visas varje julafton, där interiören fälls ihop och omvandlas till nya funktioner.

Husvagnens bakre del, kallad “Cosy Lounge”, är även den multifunktionell. Den kan både användas som en bekväm sittplats och säng (1,3 x 2,0 m) för två personer. Men loungedelen har fler smarta funktioner än så. Till exempel kan sittbänken till höger om badrumsdörren i loungen flyttas och vips får du ett rymligt duschutrymme, som i sin tur nästan fördubblar badrummets storlek.

Sammanfattningsvis är nya Yaseo lättare och mer kompakt, men samtidigt rymligare och därför mer fördelaktig än liknande husvagnar med traditionell design. Detta sparar inte bara resurser, det möjliggör också modern husvagnscamping – utan att göra avkall på komfort.

TOURER CUV och TOURER CUVISION, Caravan Utility Vehicles

Tourer CUV är Knaus nya husbil, som tack vare sitt höjbara tak kommer med flera fördelar. Modellen är byggd på ett VW 6.1-chassi och vid körning är den smidig och kompakt som ett Urban Class-fordon. Detta innebär att modellen är låg och har mindre luftmotstånd, vilket i sin tur minskar bränsleförbrukningen. Samtidigt gör funktionen det möjligt att parkera i trånga, låga garage. Väl framme på destinationen avslöjar Tourer Cuv sin fulla potential (och höjd) på 2,17 m, tack vare en unik och flexibel elektrisk takhissarstruktur. Genom endast ett knapptryck får du cirka 70 cm mer takhöjd inne i husbilen!

Med en totallängd på knappt 5,9 m kan Tourer CUV 500 LT rymma upp till fyra personer. Modellen är optimal för stadskörning och förenklar manövreringen genom smala gator och parkeringar. Med fyra bältade sittplatser, upp till fyra sovplatser och gott om förvaringsutrymme är den det perfekta familjefordonet.

I husbilens främre del finns en bekväm sittgrupp, som i sin tur kan omvandlas till en dubbelsäng. Dessutom finns ett fullutrustat kök med spis, diskho och ett 90-liters kylskåp. Förvaringsutrymmet i fordonets bakre del är också imponerande. Tack vare FoldXPand-designen kan detta rymliga område bära upp till 150 kg.

Vill du läsa om fler nyheter från Knaus Tabbert Group? Läs inläggen om nyheter från Weinsberg och Tabbert.

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill