Vintercamping precis nedanför de välbesökta backarna. Eget boende hela vintern. Bättre blir det inte för en familj som uppskattar fjäll och fart.

Skidor, skoter och allt annat som behövs finns alltid på plats. Utanför knuten breder de vackra och inbjudande fjällen ut sig.
Det är snart dags för ett nyårsfirande som blivit en tradition.
För femte säsongen i följd tillbringar Henrik Edesberg, sambon Jessica och barnen Tuva, 15, och Anton, 12, årets sista dagar och de första in i nästa i populära Sälen.
Den här gången dessutom i en ny och vinterbonad husvagn från Knaus.
– Vi bytte i höst inför den här säsongen. Även om den förra vagnen också var jättefin är det givetvis något speciellt med en helt ny, säger Henrik Edesberg.

KnausSudwind
Familjens val av husvagn, Knaus Südwind Silver Selection 750 UDF, innehåller bland annat värmande golvvärme och ett vattenburet värmesystem från Alde, vilket är behagligt efter en lång dag i den friska kylan.
Det finns köksutrustning – med exempelvis mikro och fläkt – där hungriga magar snabbt och effektivt kan mättas.
När så önskas och alltid på plats.
– Det är en enorm frihetskänsla att kunna åka när vi vill. Det är inte mer än 27 mil hemifrån och tar endast tre timmar från dörr till dörr, fortsätter pappa Henrik.
På plats i Sälenfjällen väntar främst utförsåkning, men även några slingor i längdspåret samt en och annan skotermil.
– Just att ha allt på plats och inte behöva packa bilen med all utrustning varje gång är lyx. Vi försöker åka hit på alla lov och ytterligare ett antal helger. Totalt blir det någonstans kring 35 nätter i vagnen mellan oktober och maj.

Skoter
Familjens vinterbostad är uppställd på Caravan Club. Med 750 platser finns det givetvis möjligheter till en stor bekantskapskrets. Dessutom har barnens kompisar en stuga några stavtag bort.
– Läget är perfekt med tillgång till såväl Hundfjället som Tandådalen, vilket inte minst barnen uppskattar då de har tillgång finns en stor variation i sin åkning.
Dessutom finns det servicefaciliteter som exempelvis butiker och restauranger inom bekvämt promenadavstånd.
Bättre blir det inte för en familj som uppskattar fjäll och fart.

Skrivet av Vakna där du vill