Knaus Südwind är en riktig husvagnsikon! Den har tillverkats i över 50 år och hela tiden utvecklats för att ligga i framkant. I år är hela husvagnsserien omritad med ny exteriördesign och inredning, nya planlösningar samt en efterfrågad nyhet – frontkök, vilket återfinns i tre av de 15 planlösningarna!

Vid tillverkningen har smarta materialval gjorts, vilket håller nere vikten utan att tumma på kvaliteten. Massiva aluminiumprofiler och integrerade möbellösningar gör Südwind till en högkvalitativ husvagn för både barnfamiljen och paret på semester.

Bild tagen inuti en husvagn. Rakt fram finns en  u-formad soffa med ett bord i mitten. Över soffan finns ett stort fönster och till vänster syns ett kök.

Gott om umgängesyta i Südwind 540 UE. Här syns också det härliga panoramatakfönstret.

 

Den kanske största och mest efterfrågade nyheten är frontköket som finns i tre av planlösningarna. Eftersom köket fyller vagnens bredd skapas stora arbets- och avställningsytor. Det bidrar även till mer förvaring i skåp och lådor. Ett fönster rakt fram i kombination med det stora panoramafönstret ger ett härligt ljusinsläpp som bidrar ytterligare till den rymliga känslan. Dessutom ger det en enastående utsikt medan maten lagas.

I flera av nya Südwinds planlösningar har kylen placerats högre upp, något som gör det enklare att komma åt innehållet i kylen.

Bild på frontkök i husvagn. Längst bort i bild finns ett stort kylskåp, mot fronten finns ett fönster, en diskho, spis och bänkyta

Kylskåpet i de större modellerna med frontkök, 650 PEB och 650 PXB, är öppningsbart från båda hållet. Det gör det lätt att komma åt innehållet både från köket och från sittgruppen.

 

En annan fördel med frontköket är att den som lagar mat slipper stå mitt i vagnen. På så sätt är det lättare för andra att passera för att komma till soffa, säng, badrum och liknande. En bättre känsla av rymd helt enkelt!

Bild från inuti en husvagn. Närmast syns delar av en soffgrupp och ett dukat bord. Längre bort syns kylskåp, frontkök havet genom fönstret i vagnens front.

Frukosten står framdukad i Südwind 650 PXB.

 

I två av planlösningarna med frontkök återfinns också en ny badrumslösning som täcker hela vagnens bredd baktill. Denna badrumsvariant har plats för ett stort tvättställ med många förvaringsfack bredvid spegeln och underskåpet samt separat dusch.

Bild från badrummet i husvagnen.  Längst bort en toalettstol med ett fönster ovanför. Till höger handfat och avställningsyta samt hyllor och spegelskåp.

Bild från badrummet i Südwind PXB.

 

Südwind har från tre upp till sju sovplatser och i de olika planlösningarna återfinns enkelsängar, tvärbäddar, fransk säng, queensbed, våningssängar och bäddbara sittplatser i olika kombinationer. Flexibilitet för barnfamiljer, par och de som vill kunna bjuda vännerna på besök. Sängarna har EvoPore-madrasser med lång livslängd och hög komfort.

Bild från inuti husvagnen. Längst bort i bild syns dörren till badrummet bak i vagnen. I bild är också en stor queensbed som står mot den högra väggen. Det finns också skåp bredvid och över sängen.

Queensbed i Südwind är en nyhet för modellår 2019. En fördel är att den är smidig att komma i och ur från båda sidor. I bakgrunden syns ingången till det tvärställda badrummet bak i vagnen.

 

Den som vill ha tv med på resan blir glad av att höra att en flexibel TV-hållare är en del av standardutrustningen. I dinetten finns såklart även plats för andra aktiviteter som läsning, spel eller goda middagar.

Bild över två soffor mitt emot varandra. Mellan dem finns ett bord och fäst på väggen finns en TV.

I Südwind 540 FDK är dinetten placerad i mitten.

 

I vagnen finns energibesparande inredningsbelysning med LED-teknik. Den har också försetts med en ny, extra bred dörr för ännu bättre komfort. Ytterligare en funktion som underlättar är en ny servicelucka som införts exteriört. Denna ger enkel åtkomst till vatten och el på ett och samma ställe. Sist men absolut inte minst finns vattenburen värme från Alde som tillval i fler planlösningar än tidigare.

Närbild på kök i husvagnen. Grå bänkskiva på vilken det står en fruktskål, en liten kaffebryggare och blommor. Över köksbänken finns ett fönster.

Stilren LED-belysning skapar trivsamt ljus.

 

Den som verkligen är ute efter en vinterrustad vagn bör titta åt Südwind Scandinavian Selection som är extra anpassad för vårt skandinaviska klimat. Bland annat har vagnen vattenburen värme och vattenburen golvvärme från Alde som standardutrustning. Vill du läsa mer om den vinteranpassade vagnen kan du göra det i blogginlägget Scandinavian Selection – husvagn året runt eller på vår hemsida.

 


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill