Det finns många husvagns- och husbilsvarumärken att välja mellan och man kan fråga sig vad som gör vissa mer populära än andra. Enligt Knaus Tabberts produktchef är det så klart detaljerna som avgör.

Jürgen Thaler har arbetat på Knaus Tabberts utvecklingsavdelning sedan 2012. Idag är han chef över produktutveckling och leder företagets designteam. Tillsammans med Knaus Tabberts försäljningsavdelning arbetar de för att få ut nya fordonsmodeller på vägarna.

Utseende är såklart inte allt, men enligt Jürgen ligger mycket i detaljerna. Oavsett hur formen ser ut måste den skapas, och som ledare för design ser han ingen anledning att man som tillverkare inte ska lägga lite extra kärlek i designen och de små detaljerna. Som de gör hos Knaus Tabbert.

– Detaljer är inte bara detaljer. Detaljer är allt! Bra design må kosta lite mer, men det är marginellt. Jag är övertygad om att det lilla extra vi lägger på designen är något som våra kunder ser och uppskattar. Många gånger är det de små sakerna som gör att kunderna väljer just våra produkter. I kombination med den höga kvaliteten, såklart, säger Jürgen.

Jürgen Thaler

Jürgen och hans teams arbete med att utveckla funktioner och modeller sker tätt tillsammans med Knaus Tabbert Research and Development. Tillsammans arbetar de med hela kedjan, från ritbord till prototyp.

– Det är väldigt roligt och intressant att arbeta med innovationer och design. Jag älskar processen och att till sist få se husvagnarna och husbilarna växa fram här i vår produktionsanläggning. Det är något jag aldrig kommer att tröttna på!

Det är tydligt att Jürgen verkligen brinner för produkterna och nej, han kan inte välja ut bara en favoritmodell. Det finns helt enkelt för många.

– Weinsberg CaraCompact Pepper är bara ett av flera exempel på fordon som brutit ny mark. Ytterligare två är Knaus L!VE TI och Tabbert Da Vinci (längst upp i inlägget).

Weinsberg CaraCompact Edition Pepper

Att arbeta med husvagnar och husbilar handlar inte bara om revolution. Det handlar även om utveckling – att hitta ny teknologi, nya material och ny design som inte bara möter, utan överträffar, kundens förväntningar.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill