Oavsett om resan är lång eller kort kan barn (och vuxna!) bli uttråkade under bilresan. För att göra tiden på väg lite lättare har vi sammanställt några klassiska bil-lekar som de som inte kör kan roa sig med.

Sifferleken
Alla i bilen väljer en siffra mellan 1 och 10. Sedan gäller det att spana efter bilar med ett registreringsnummer som inleds med den siffra som valts. Först till tio vinner!

Tysta leken
Som namnet antyder går leken ut på att vara tyst så länge som möjligt. Den som säger något åker ut.

Vem tänker jag på?
En person får i uppdrag att tänka på en person eller en karaktär, det kan vara någon man känner, en kändis eller någon från en bok, film, barnprogram eller liknande. De andra deltagarna turas om att ställa frågor för att lista ut vem personen tänker på. Frågorna ska kunna besvaras med ja eller nej. Den som först gissar rätt vinner.

Gul bil
Går ut på att de som deltar ska hålla ögonen öppna efter gula bilar. När man ser en bil som passar på beskrivningen säger man ”Gul bil” och får ett poäng.

Ett skepp kommer lastat
Leken inleds med frasen ”ett skepp kommer lastat med A”. Nästa person ska då komma på en sak som börjar på A och fylla på med det, till exempel ”ett skepp kommer lastat med apelsiner”. Leken fortsätter med att nästa person lägger till ytterligare en sak: ”ett skepp kommer lastat med apelsiner och apor”. Det fortsätter tills någon person inte kommer på något mer och man väljer en ny bokstav.

Har du några bra tips på bil-lekar? Kommentera gärna så kan vi komplettera inlägget!


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill