Semestern närmar sig och i år kommer de allra flesta semestra hemma i Sverige. Reserestriktionerna har lättat och nu får de som är friska resa inom landet, men vi ska fortsätta hålla avstånd och minska onödiga kontakter med nya människor. Att resa med fritidsfordon med eget kök och badrum är således ett bra semesteralternativ eftersom det är så självständigt.

En husvagn passar de som vill stå på en campingplats och därifrån göra utflykter med bil eller cykel, liksom de som föredrar att resa runt och upptäcka olika platser. Südwind är en populär modellserie från Knaus med hög kvalitet, stor bredd och en planlösning för alla. Här tar vi en tur i två av de mest populära planlösningarna: 500 FU med bekväm dubbelsäng samt barnkammarvagnen 500 QDK. Säkra årets och framtidens drömsemester i en husvagn från Knaus!

En vit bil med en husvagn kör på en väg längs med stranden, till vänster syns havet. Det är blå himmel och sommar.

Knaus Südwind 500 FU

En bekväm husvagn med dubbelsäng som passar paret på äventyr, och där u-soffan kan bäddas om till ytterligare två sovplatser för att rymma fler på resan. Dubbelsängen är placerad längst fram i vagnen, köket i mitten av vagnen och u-soffan återfinns längst bak.

I det längsgående köket finns goda möjligheter att laga bra mat även på resande fot. Gasolspisen har tre brännare och kylskåpet rymmer 142 liter.

Bild inifrån en husvagn. Till vänster syns kanten på soffgruppen, rakt fram köket med diskho, gasolspis, ett skåp och tre lådor. Till höger om köket är ett kylskåpet och början på sängen. Längs med taket finns skåp med luckor.
Det längsgående köket i 500 FU, med soffgruppen till vänster och sängen till höger. Här syns även vagnens stämningsbelysning.

Badrummet i 500 FU hittar vi längst fram i vagnen, bredvid den franska sängen. Handfatet är placerat precis utanför hygienutrymmet och nås direkt via bodelen. 

Knaus Südwind 500 QDK

En passande planlösning för familjen, med tvärställd dubbelsäng längst fram, dinett och kök i mitten och våningssäng längst bak i vagnen. Även här finns ett längsgående kök med 142 liters kylskåp, gasolspis med tre brännare och lådor med soft close-funktion.

Tack vare placeringen av sängarna har 500 QDK ett stort badrum plats längst bak i vagnen. Där ryms både ett stort tvättställ och en separat dusch.

En vit bil står parkerad bredvid en uppställd husvagn på en gräsmatta. Det är blå himmel, solen skiner, i bakgrunden skymtar vatten. Dörr och fönster på husvagnen är öppna och bredvid den står två cyklar.

Gemensamt för båda modellerna är bland annat golvvärme, 45-liters färskvattentank, vattenreningssystem från Knaus, brandvarnare, LED-belysning i hela husvagnen samt trevlig stämningsbelysning. Det finns även stora takluckor som ger en luftig känsla och släpper in härligt ljus. Genom en praktisk servicebox på husvagnens utsida kommer du åt du åt bland annat färskvattentank och strömanslutning – allt samlat på ett ställe för att underlätta för dig. 

Just nu är det kampanj på dessa båda planlösningar. Det finns också möjlighet att köpa till förtält från Inaca och AC från Dometic till kampanjpris. Läs mer via kampanjbladet eller på knaus.se.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill