Den 21 – 27 augusti 2017 blir det en stor hästfest i hela Göteborg. Under en spännande och händelserik vecka kommer FEI Europamästerskapen i Ridsport att förvandla hela staden till en enda stor arena med aktiviteter och tävlingar på Ullevi, Heden och i Slottsskogen.

Ett spännande evenemang i en utav Sveriges mest eventvänliga städer. Europamästerskapet genomförs vartannat år och samlar ungefär 300 av Europas bästa ryttare och kuskar som gör upp om medaljerna i hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr. Förutom tävlande från ett trettiotal länder medverkar runt 600 hästar, 4 000 ackrediterade journalister och 700 volontärer. Vid sidan av den stora publiken på plats beräknas 70 miljoner att följa mästerskapen på tv. I samtliga grenar koras både individuella mästare och vinnande nationer.

EM i ridsport fyr_spann

Göteborg erbjuder även en mängd andra upplevelser och sevärdheter – förutom EM i ridsport. Ta en promenad i Botaniska trädgården, strosa runt på den krogtäta gatan Avenyn, ta en färja till Evert Taubes barndomshem ute på Vinga, besök nöjesfältet Liseberg, eller bara ta friheten att stanna till vid en utav Göteborgs flertalet idylliska badplatser längst med västkusten.

Majoriteten av Göteborgs hotell väntas vara fullbokade under EM i ridsport, så att ta husbilen eller husvagnen hit är ett hett tips. För utöver stadens många fina hotell erbjuder Göteborg även flertalet utmärkta campingar att bo på under vistelsen.

Husbilen har aldrig varit mer läglig under semestern!


Bilder: EM i ridsport

Skrivet av Vakna där du vill