Äntligen är det dags för det vi alla sett fram emot – camparnas nyårsafton Elmia Husvagn Husbil. Mässan infaller 6–10 september och vi hoppas att ni ser fram emot den lika mycket som vi gör! I år har vi närmre 80 fordon med oss på vår 4000 kvm stora utställningsyta. Mycket nytt visas upp men självklart finns de populära klassikerna också. Här nedan visas ett urval av de husvagnar och husbilar som kommer att vara med på mässan.

 

Knaus

Det största på husvagnssidan är lättviktaren Deseo, byggd med Knaus nya tillverkningsteknik. Vagnen kan dras av de allra flesta bilar och det går att sätta upp ett förtält i anslutning till den stora bakluckan. En riktigt spännande nyhet! Husvagnen är dessutom så ny att bara ett exemplar byggts än så länge – och det kan alltså beskådas på Elmia!

Deseo är en husvagn för de aktiva.

Deseo är en husvagn för de aktiva.

 

Lättviktsvagnen med anslutet förtält.

Lättviktsvagnen med anslutet förtält.

 

Dessutom har vi med oss två nya modeller i populära serien Sport. De har sittgrupp fram och panoramataklucka och visas för första gången i Sverige.

Knaus Sport exteriört

Knaus Sport exteriört

 

Sovdelen i Sport 540UE

Sovdelen i Sport 540UE

 

På husbilssidan presenterar Knaus en helt ny halvintegrerad serie som heter L!ve. Här återfinns de tre modellerna Traveller, Wave och TI. Den nya serien läggs till befintliga Sun och Sky och skapar ytterligare ett segment i Knaus produktkatalog.

Knaus Live TI

Knaus Live TI

 

Weinsberg

Nya vagnen Caraone 740 ICE är anpassad för oss i Skandinavien och vårt klimat, bland annat genom vattenburen golvvärme. Ett spännande alternativ är att det går att byta ut dinetten mot en loungesoffa med brasa och stor TV.

740 ICE klarar kylan i norr.

740 ICE klarar kylan i norr.

 

Alternativ planlösning i Caraone 740 ICE.

Alternativ planlösning i Caraone 740 ICE.

 

Plåtisarna i Serien Carabus från Weinsberg kommer i en utrustningsnivå som heter Fire edition. Det innebär att bilarna är komplett utrustade redan från start, men de håller fortfarande attraktiva priser.

CaraBus Fire edition

CaraBus Fire edition

 

Tabbert

Den lyxigaste av husvagnar hittar vi i Cellini 750 HTD slide-out. Vagnen har ordentlig rymd i och med slide-out funktionen som finns i sov- och köksytorna.

Gott om lyxiga ytor.

Gott om lyxiga ytor.

 

T@b

En charmig klassiker för den som vill ha en smidig husvagn och ett bekvämt alternativ till att tälta. Passar bra för duon som vill upptäcka tillsammans!

t@b 320

t@b 320

 

Morelo

Den som letar efter lyx har kommit rätt! På mässan visas samtliga modeller från premiumvarumärket, där Empire Liner är det senaste tillskottet.

Empire Liner - ett riktigt lyxåk!

Empire Liner – ett riktigt lyxåk!

 

CI

Den största nyheten från CI är att storsäljaren Magis är helt nyritad och dessutom kommer i sex helintegrerade modeller. Alla helintegrerade bilar går att få med Alde vattenburen värme och samma sak gäller för flera av de halvintegrerade modellerna.

 

Nya Magis

Nya Magis

 

I plåtis-serien Kyros Black edition kommer en ny modell som går under namnet 4. Här finns tvärbädd bak, nytt platsbesparande badrum samt ett kylskåp på 145 liter.

Ny modell av populär plåtis.

Ny modell av populär plåtis.

 

RollerTeam

Komplett utrustade Auto-Roller kommer på Ford-chassi och säljs till fördelaktigt pris. Här finns modeller med både mittmonterad säng och klassiska långbäddar.

Halvintegrerat från RollerTeam.

Halvintegrerat från RollerTeam.

 

 

Detta är bara ett axplock av vad som kommer att visas på mässan. Kom gärna förbi vår monter i D-hallen för att ställa alla dina frågor och hitta ditt nya favoritfordon!

 

Skrivet av Vakna där du vill