keukenhof

Sju miljoner blommande lökar. Det är vad man hittar i Keukenhof, en park utanför Lisse i Nederländerna som är känd för sina otroliga tulpaner och mäktiga blomsterhav. Med 32 hektar av blommor blir ett besök i den välkända parken ett minne för livet för hela familjen.

Parken har öppet två månader om året och då är trycket högt, folk över hela världen vill se blomstershowerna, gå rundvandringar, vara med på aktiviteter och bara njuta av den färgglada omgivningen.

Under 2018 går parken i temat ”romantik”, vilket går hand i hand med de blomstrande ängarna. Vad temat blir nästa år får vi vänta och se.

keukenhof-park-11276851072jiaW

I år håller parken öppet mellan 22 mars och 13 maj och det brukar vara kring de datumen varje år. Att göra ett besök kostar 17 euro för vuxna och 8 euro för barn. Barn under 3 år går in gratis. Det rekommenderas även att man köper en park-guide för 5 euro.

Med en cirka 20 minuters bilfärd från Keukenhof kommer man till campingen Vakantiepark Koningshof i Rijnsburg. Det är en mycket populär campingplats där det finns allt ifrån swimmingpool till tennisbana och restauranger. Att boka i god tid innan resan rekommenderas och hemsidan finner du genom att klicka här.

Skrivet av Vakna där du vill