Inlägget publicerades 2018 men har uppdaterats med information för 2019.

Sju miljoner blommande lökar. Det är vad man hittar i Keukenhof, en park utanför Lisse i Nederländerna som är känd för sina otroliga tulpaner och mäktiga blomsterhav. Med 32 hektar av blommor blir ett besök i den välkända parken ett minne för livet för hela familjen.

Parken har öppet två månader om året och då är trycket högt, folk över hela världen vill se blomstershowerna, gå rundvandringar, vara med på aktiviteter och bara njuta av den färgglada omgivningen.

Under 2018 hade parken temat ”romantik”, vilket går hand i hand med de blomstrande ängarna. Temat för 2019 är Flower Power och på parkens hemsida går att läsa att blommor inspirerar. Keukenhof är en plats där människor från många platser samlas för att njuta av tulpanerna, dofterna och färgerna.

keukenhof-park-11276851072jiaW

2019 håller parken öppet mellan 21 mars och 19 maj och det brukar vara kring de datumen varje år. Att göra ett besök kostar 17 euro för vuxna och 8 euro för barn. Barn under 3 år går in gratis. Det rekommenderas även att man köper en park-guide för 5 euro.

Med en cirka 20 minuters bilfärd från Keukenhof kommer man till campingen Vakantiepark Koningshof i Rijnsburg. Det är en mycket populär campingplats där det finns allt ifrån swimmingpool till tennisbana och restauranger. Att boka i god tid innan resan rekommenderas och hemsidan finner du genom att klicka här.

Skrivet av Vakna där du vill