En mångsidig husbil som tilltalar de flesta – så kan Magis från Italienska CI beskrivas. Modellen har en otrolig bredd, vilket gör att de allra flesta kan hitta något som passar. Totalt finns det så mycket som 21 planlösningar och i flera av dessa är det möjligt att göra ytterligare anpassningar för att husbilen ska passa just dig. Magis finns som både hel- och halvintegrerad och upp till sju personer kan resa och sova i den.

Tre helintegrerade husbilar av Modellen Magis står på en gräsmatta. Husbilarna är vita med ljust mönster, det är blå himmel och i bakgrunden finns träd

 

Inför modellåret 2018 designades Magis om helt och fick både ny insida och utsida. Bland annat har den gjorts lite bredare för att skapa mer rymd och färgsättningen är ny. Men den allra största nyheten är att Magis nu för första gången finns som helintegrerad och det med sex planlösningar att välja mellan.

Bild tagen framifrån på en helintegrerad husbil som kör på en väg med stora fält runt om kring. Det är fint väder och blå himmel.

Nya, helintegrerade Magis.

 

En av fördelarna med en helintegrerad bil är att du får en annan rymd. Till exempel kommer den sänkbara sängen fram över förarhytten vilket skapar en friare yta över sittgruppen. Överlag blir känslan lite lyxigare.

Bild tagen i en husbil. Bilden visar en neddragen fällsäng, ett bord och en bit av en sittgrupp längst fram i fordonet.

Fällsängen över förarhytten i Magis Integral

 

Halvintegrerade Magis har funnits i vårt utbud sedan länge och intresset är fortsatt stort! Den populäraste modellen 2017 var Magis 82XT som har fyra sovplatser och badrummet längst bak i bilen. Denna planlösning finns nu även som helintegrerad.

Bild av planlösningen för en husbil, visad uppifrån. Längst fram finns förarstolar, sedan en sittgrupp och en fällbar säng. Därefter ett kök, två långbäddar och längst bak ett badrum.

Halvintegrerad Magis 82XT med förvaring under långbäddarna, kök i vinkel och fällsäng fram.

 

Nyckeln till Magis popularitet är just att det finns en otrolig bredd och många valmöjligheter. Utöver att bilen numera finns både som hel- och halvintegrerad finns det många sängalternativ, du kan välja bland queensbed, långbädd, tvärbädd och våningssäng i olika kombinationer. De allra flesta modellerna har också fällsäng längst fram i fordonet. Det finns både L-format och linjärt kök och badrummet ligger antingen längst bak eller i mitten och har i vissa fall separat dusch. I flera fall är det även möjligt att välja mellan fällsäng eller överskåp över dinetten. Möjligheterna är näst intill oändliga!

 

Bild tagen inuti en husbil. i vardera kant av fotot är en säng. I mitten en förvaringsyta och i taket ett takfönster.

Långbäddar, praktisk förvaring och takfönster för behagligt ljusinsläpp.

 

Bil på ett kök i en husbil, bilden är tagen snett ovanifrån . Det finns en spis med tre något, en diskho och flertalet lådor.

Spis med tre lågor och kök i vinkel.

 

Inredningen i husbilarna från CI är både smart och snygg. Här med utdragbara skåp.

Inredningen i husbilarna från CI är både smart och snygg. Här med utdragbara skåp.

 

Magis har en hög nivå på standardutrustningen redan från början. Bland annat ingår solpaneler och backkamera. Samtliga modeller som CI levererar till den svenska marknaden är dessutom anpassade för oss i Skandinavien och tillverkade för att fungera i vårt klimat. Isolerat insteg, isolerat hjulhus och uppvärmt avlopp är bara några av insatserna som gjorts för att varken bilen, utrustningen eller du som befinner dig i den ska frysa. Dessutom är det möjligt att välja till vattenburen värme från Svenska Alde.

 

Kartvy över Sverige. Små prickar markerar vart i landet det finns återförsäljare.

 

Husbilen finns hos återförsäljare från Tomelilla i söder till Luleå i norr vilket gör att det även går att få hjälp med eftermarknad och reservdelar i hela landet. Du hittar en lista över samtliga återförsäljare genom att klicka här.

Skrivet av Vakna där du vill