I Knaus husvagnsutbud är både Südwind och Sport populära serier med många alternativ att välja mellan. Serierna innehåller allt från små husvagnar för två till rymliga planlösningar för hela familjen. Nu har ytterligare fyra alternativ presenterats, vilket ger ännu större bredd. Planlösningarna som nu kommer kompletterar utbudet av större vagnar, och du kan läsa mer om de nya modellerna nedan. 

Südwind 650 UX är en riktigt lyxig vagn för två – men med plats för fler. En boggivagn som denna har varit efterfrågad och nu är den alltså här! När vi kommer in i husvagnen möts vi av en rymlig U-soffa till höger, vilken kan bäddas om till extra sängplatser nattetid. Köket har en rymlig arbetsyta som delvis löper parallellt med soffans ryggstöd, perfekt för resans goda måltider. Mitt emot kylskåpet hittar vi badrum. 

Längst bak i husvagnen har vi den – queen size-sängen, en bekväm sovplats som tar för sig. På vardera sida om huvudändan finns väggskåp och fönster pryder vagnens båda sidor. 650 UX är en bekväm vagn för två med god potential för umgänge med goda vänner, barnbarn som följer med på resor eller andra besökare.

Rymliga Südwind 650 FSK är en dröm för barnfamiljen, med sina stora ytor och dedikerade säng- och umgängesplatser. De två separata sittgrupperna möjliggör en egen yta för barnen, samtidigt som man aldrig är långt ifrån varandra. I husvagnens front hittar vi den franska sängen och badrummet. I mitten finns köket mitt emot den större sittgruppen, vilket gör det enkelt att både servera maten från spisen och fylla på från kylen. Bak i husvagnen har vi barnens del, med såväl våningssäng som sittgrupp med bord. Perfekt för pyssel, mellanmål eller att spela spel med syskonen. Våningssängen har två bäddar som standard, men kan som tillval utökas till tre.

Planlösningen Sport 650 FDK är snarlik Südwind FSK som vi presenterade ovan, med skillnaden att den större sittgruppen har en något annorlunda form. I övrigt skiljer sig interiören något när det kommer till inredningsdetaljer och utseende, exempelvis har skåpsluckorna olika uttryck. I stort är planlösningarna dock likvärdiga.

Även Sport 650 UFK är en rymlig barnkammarvagn men med ett annat upplägg. Här hittar vi en U-soffa längst fram och samtliga bäddar, fransk säng och tvärställda våningssängar bak i fordonet. I anslutning till våningssängarna finns även en garderob och en mindre sittgrupp. I denna planlösning är barnens sängar något mer åtskilda från den större sittgruppen, vilket kan göra det lättare för de vuxna att sitta uppe och fortsätta umgås även efter att barnen gått och lagt sig. 


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill