Pär Svensson, 66 år, kombinerar den fria livsstilen med husbil, med passionen för sitt yrke. Han driver sedan 36 år företag inom fotobranschen och har under hela den tiden arbetat för Focus Nordic. Sedan 20 år hyr de Pärs tjänster och han tillbringar 7 av 10 nätter i sitt ambulerande “andra hem”.

Allt började för 15 år sedan när Pär började känna att hotellnätterna via jobbet blev alltför många. Han inspirerades av sin chef som hade en husvagn, men Pärs val landade på en husbil. Det är han glad för idag!
– Det är ett helt nytt liv som startar, när man kommer ut på vägarna, säger Pär. Husbilen står alltid packad och klar och jag har skaffat mig en dubbel uppsättning av allt! Det är skönt att det inte fattas något varken hemma, eller i husbilen. Det viktigaste av allt är kaffebryggaren och mina träningskläder – dem kan jag inte vara utan.

Just nu kör Pär en Knaus Sun I 700 LEG som han trivs väldigt bra med. Han kör mycket utanför sommarsäsong, så fort saltet är borta från vägarna är han ute och åker. Mätarställningen visar 7–8 000 mil per år, inklusive personbilen. Pär har installerat både elverk och solceller till sin husbil, då det blir många mil i Sverige varje år. Men även Kroatien har han hunnit med ett antal gånger.

Pär och husbilen, en Knaus Sun I 700 LEG.

Pär talar om friheten, om vikten av att kunna komma och gå som man vill. Livet blir så mycket enklare i och med att alla jobbsaker redan finns i bilen, det blir som ett mobilt kontor med showroom.
– Eftersom jag reser så mycket, kan jag ofta bara backa in på en camping och sköta mig själv, berättar Pär. De känner ju igen mig på campingen. Då kan jag få tid över för att till exempel träna på kvällen.

För träningen, den är viktig för Pär som tränar 2–3 gånger per vecka. Rökningen la han ner för 20 år sedan, ”eftersom mamma tjatade så dant”. Förra året åkte Pär på Covid-19 och vid ett läkarbesök upptäcktes prostatacancer. Idag mår han bra igen, men är mån om att fortsätta att ta hand om sig själv. Både för sin egen skull, och för kärleken Åsas, sina två söners och två barnbarns skull.

Avslutningsvis vill Pär tacka Bergholm och Dags Husvagnscenter i Norrköping, som fixade fram den nya bilen i juni förra året.
– Annars hade jag stått utan husbil idag!

Pärs 3 i topp-destinationer i Sverige:

  1. Vadstena: Naturen är magisk med Vättern som rinner där.
  2. Falun: Jag brukar besöka en mycket bra camping, som har närheten till stan och där jag kan träna på ett bra sätt.
  3. Strömstad: Klipporna i solnedgången är oslagbara! Jag har åkt hit i 36 år så det är nästan som mitt andra hem. När man ser räkbåten komma, går man ner och handlar färska räkor som man äter med ett gott vin till. Wow!
Vadstena.

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill