Kul. Kult. Kultur.
Dansband blir bara hetare och hetare.

Håller ni inte med om ovanstående? Kanske ett besök på dansbandsveckan i Malung 17–23 juli kan få er att ändra uppfattning.
Eller också har någonstans kring 50 000 årliga besökare fel.
80 procent av publiken kommer från Sverige, övriga har Norge, Danmark, Tyskland, USA och Kanada som hemvist. Häromåret lär det till och med varit gäster från Sri Lanka på plats för att nyfiket beskåda en blågul musikgenre som bara växer och växer.

Merparten (35 procent) av de som kommer för att bugga kvällarna igenom hämtar sina krafter på de dussinet campingplatser som är fullbelagda. Husbilar och husvagnar är i kraftig majoritet då det handlar om boende under den aktuella veckan.

De är där för att dansa och umgås.
Dessutom går det åt en del mat och dryck. Siffror från 2014 visar att det konsumeras nästan två ton burgare och 25 000 liter öl.
Å andra sidan spelar drygt tio dansband nonstop per afton, vilket ger alla möjligheter att bli av med dagens överflödiga kalorier.
Under den speciella och populära veckan i Malung, som hade premiär 1986, utses även vinnaren av Guldklaven, ett pris som under stort jubel delas ut till bland annat bästa band, bästa album, årets sångare och sångerska, specialpris med mera.

Kul och kult är lika med kultur.

 

Skrivet av Vakna där du vill