Det finns många som aldrig skulle bomma en konsert med Bruce Springsteen.
I sommar gör ”The Boss” tre spelningar i Göteborg.

Det finns ingen artist i hela världen som är lika stor i Sverige som en 66-årig trebarnsfarsa från New Jersey.
Det har Bruce Springsteen bevisat otaliga gånger sedan den första spelningen i Sverige. Året var 1975 och platsen Konserhuset i Stockholm.

Därefter har det blivit ytterligare 32 utsålda gig. Sommaren 2016 bjuder på ytterligare tre.

Den här gången återvänder ”The Boss” med sitt E Street band till den arena han under två dagar rockade sönder. Ullevi i Göteborg fick byggas och förstärkas för åtskilliga miljoner efter två magiska spelningar sommaren 1985. Huvudpersonen döpte efteråt om sin tolkning av ”Twist and scout” till ”The Stadium Breaker”. Senast Springsteen med band gästade västkusten var sommaren 2012, då en kvällstidning belönade honom med sex getingar efter den andra kvällen av två och inför över 66 000 åskådare.

Recensionerna efteråt stod i vanlig ordning att känna igen
”Bättre än så här kan det inte bli”.
Vilket i och för sig sagts efter i stort sett varje spelning…

Årets turné bygger på albumet från 1980, The River, där låtar som ”Hungry Heart”, ”Out on the Street”, ”Point Bland”, ”Drive All Night” och givetvis ”The River” sedan länge är musikhistoria.

Europaturnén, som spekuleras i att vara den sista med E Street Band, startade i Barcelona i mitten av maj. Första besöket i Göteborg inträffade precis efter midsommar, och konsertbesökarna fick möjlighet att dansa av sig sillen och nubben. Nu återkommer Springsteen till en av sina favoritarenor 23 juli.

Många lär garanterat vara på plats för att se ”The Boss” för tredje gången inom en månad.
”The Boss” på en hemmascen är helt enkelt inget man missar.

Skrivet av Vakna där du vill