Berlin är en populär stad som ständigt är aktuell. Men mitt i den varma sommaren kan det bli tungt att vistas i en storstad. Då är det tur att Berlin bland mycket annat bjuder på flera möjligheter till svalkande dopp.

Att upptäcka spännande saker i nya städer i all ära, men ibland är det skönt att bara slappna av i härligt sommarväder.

I stadsdelen Alt-treptow i Berlin finns Badeschiff, ett 1 400 kvadratmeter stort område med pool och aktiviteter. Här ryms upp till 1 500 besökare, vilka under sommaren erbjuds bland annat yogaklasser, massage och kurser i StandUpPaddling. Själva poolen flyter på floden Spree, och härifrån har gästerna en panoramavy över stadens centrala delar. Blir man hungrig eller törstig finns även en bar med cocktails och barbecue.

I utkanten av staden ligger också Strandbad Wannsee, med en 1 275 meter lång sandstrand. Platsen är populär bland familjer, bland annat eftersom det finns en lekplats och att vattnet är långgrunt. Här går det att hyra solstol och båt, åkta vattenrutschkana, spela bollsport eller slappa i solen.

Badeschiff och Standbad Wannsee håller båda öppet fram till september, och tar ut en mindre avgift i inträde. På Badeschiff betalar vuxna 5 euro och barn mellan 6 och 12 år 2 euro, medan de under 6 år går in gratis. Entrén till Strandbad Wannsee kostar 5,5 euro för vuxna och en familjebiljett för två vuxna och upp till fem barn kostar 11,5 euro.

 


Foto: Markus Nass

Skrivet av Vakna där du vill