Högt upp på Hallandsåsen ligger Café Killeröd. Här finns en stor terrass där du kan njuta av både den svårslagna utsikten över Bjäres sydsluttning ner mot Kattegatt och en räkmacka eller ett bakverk från det egna bageriet.

Caféet ligger 150 meter över havet och invigdes 1997 av Carl Johan Bernadotte, farbror till vår kung Carl XVI Gustaf. Än idag återfinns Carl Johan Bernadotte här, nu på en omtyckt tryffelbiskvi. Men mest populärt på caféet, som är omnämnt i 2015 års upplaga av White Guide, är äppelmarängtårtan med vaniljsås.

För den hungrige finns också matiga räkmackor och bullar med vallmofrön.

Från mars till oktober håller Café Killeröd öppet mellan 12 och 17, och varje söndag under högsäsongen bjuds det dessutom på pianounderhållning. Den som fikar inomhus kan titta på den pampiga inredningen med stora tavlor, persiska mattor och kristallkronor. På den stora terrassen kan man sitta antingen under bar himmel eller under tak, för den som föredrar det. Du finner caféet knappt femton minuters bilfärd från Båstad, och i närheten finns flera campingplatser.

CafeKilleröd2

Ett annat tips i området är att passa på att köra Italienska vägen som går längs väg 115 med riktning mot Våxtorp. Vägen sträcker sig mellan Båstad och Boarp och bjuder på en fantastisk utsikt över Laholmsbukten. Här finns också en rastplats med toalett och bord, vilket möjliggör en paus på resan.

Skrivet av Vakna där du vill