Sommaren har mycket att bjuda på när det kommer till aktiviteter, här är ett axplock av vad som sker runt om i landet.

 

26 juni–14 augusti

Varberg, Halland.

Gratis strandyoga i Apelviken, tisdagar och fredagar 08.00. Fri entré. Ta med egen matta eller handduk.

 

29 juni–3 juli

Skellefteå, Västerbotten

Stadsfest och ett party som lockar uppemot 100 000 besökare under de fem dagar som den pågår. Knallemarknad, tivoli, musik, mat och allt annat som hör till en gatufest i en stad som aldrig sägs sova under den aktuella perioden.

 

2 juli–13 augusti

Österlen, Skåne.

Ciderprovning på Kiviks Musteri.

Följ under två timmar med på en resa i ciderns bubblande värld med allt vad det innebär av historiska berättelser, provsmakning och en guidad tur i det inre med dess tunnor och tankar. Priset är 549 kronor.

Följande datum gäller: 2, 15, 23 och 30 juli samt 5 och 13 augusti.

2 juli

Umeå, Västerbotten

Wheels Nationals Norr.

Norrlands största träff för motorentusiaster med jänkevrålåk högt och lågt, med bildsköna klassiker och traditionell cruising, mat, dryck och livemusik. Notera att de chaufförer som rattar bilar som är äldre än 40 år har fri entré.

 

4–9 juli

Marstrand, Bohuslän

Match Cup Sweden, regatta, som anordnades första gången 1994 som samlar några av världens bästa seglare.  2016 är tävlingen dessutom final för hela touren.

 

9 juli

Kalmar, Småland.

A walk in the Park.

Vad sägs om artister som Lars Winnerbäck, Melissa Horn och Miriam Bryant, vilka tillsammans intar ostkusten som en del av stadens parkfestival?

 

13 juli–16 juli

Ludvika, Dalarna.

KnivVecka med besökare från hela Norden.

I Akvariet blir det spetsiga utställningar och hantverk när det är som allra vassast. Dessutom tävling då skickliga knivmakare visar upp sina färdigheter i olika klasser.

 

14 juli–16 juli

Västervik, Småland

Vis-Festivalen. En pigg 51 åring som blivit en klassiker sedan premiären 1965 och som lockar folk från hela vårt land. Inramningen i Stegeholms slottsruin skapar tillsammans med musiken en atmosfär som är svår att inte uppskatta.

 

17–23 juli

Göteborg, Västergötland

Gothia Cup – världens största ungdomsturnering i fotboll. Med mycket glädje och en och annan besviken tår. På Heden, mitt i centrala Göteborg, är det under en vecka puls som är svårslagen

 

22–24 juli

Stockholm, Södermanland/Uppland

Under tre dagar i Kungsträdgården finns gratisfestivalen ”Putte i Parken” på plats i huvudstaden. Med storheter som Europe, Bob Hund, Kalle Moreus och The Quireboys. Vi rekommenderar även Timo Räisinen, som på ett fantastiskt vackert vis tolkar Ted Gärdestad.

 

Jill Johnsson på Bjerstorps slott FOTO TOMMY HOLL28 juli–31 juli

Hudiksvall, Hälsingland

HudikKalaset – en fest med fokus på mat och musik. Bland artisterna återfinns Jill Johnson, Hoffmaestro, Rebecca & Fiona och Miriam Bryant.

 

 

6 augusti

Luleå, Norrbotten.

Thailändsk festival med upplevelser för både kropp och själ. Vad sägs exempelvis om att fira nyår mitt i sommaren. Och på österländskt vis. Musik, sång, dans och mycket mer.

 

10–12 augusti

Visby Gotland

Tornerspel – en resa tillbaka till medeltidens tuffaste sportevenemang. Landets bästa riddare i modern tid gör upp i en kamp som beskrivs som ädel. Kring tävlingarna blir det även marknad där bland annat brända mandlar och grillat vildsvin serveras.

Skrivet av Vakna där du vill