Det rullande poliskontoret. Sedan 2008 har det funnits mobila poliskontor i Sverige. På bilden syns den del av gänget som åker runt i Skaraborg. Från vänster: Ulf Kullander, Malin Leo, Pia Larsson och Lisbeth Kjellner.

Det är inte bara glassbilen som kommer hem till dig nu för tiden. Numera kan man på hemmaplan även få träffa polisen och deras mobila polisstationer.

Det var knappt att Vakna där du vill:s medarbetare trodde sina ögon när de var på väg på reportagejobb genom Skaraslätten. Från en korsning dök en husbil upp framför dem. Men inte vilken husbil som helst – utan en polishusbil. Glädjande nog fick vi oss en pratstund med gänget, på en parkering i Gullspång.

– Sen polisstationer runt om på små orter fått stänga ner har vi ersatt dem med husbilar istället. Vi åker runt i närområdet och står några timmar på varje ställe. Här ska vi till exempel vara fram till lunch, sen åker vi vidare till Hova, förklarar polisen Pia Larsson.

Tillsammans med sina kollegor reser hon runt i Skaraborg under veckorna. Några av dem är egentligen stationerade i Skövde medan andra är från Lidköpings polisstation.
Och det är inte bara i Skaraborg som mobila kontor finns, utan hittas i stort sett i hela landet.

Vad kan man göra hos er då?

– Man kan komma hit och göra anmälningar exempelvis, eller om man har några frågor.
Är det akuta ärenden så har vi alltid med oss en vanlig polisbil också, så vi kan åka ut direkt. Det är väldigt smidigt, säger polisen Lisbeth Kjellner.


 

Skrivet av Vakna där du vill