Malin Berghagen är en av alla svenskar som i vuxen ålder upptäckt camping och att resa med husbil. För henne är det ett perfekt sätt att komma iväg några dagar för att umgås med familj och vänner. Höstens resa var mycket uppskattad och Malin vet redan vart det bär av till sommaren.

Som liten reste Malin Berghagen runt en del i Sverige med sina föräldrar, men att ta in på en campingplats var sällan ett alternativ. Föräldrarnas kändisskap skapade en del uppmärksamhet och campingplatserna gav inte alltid möjlighet att vara privat. Däremot hade de en husvagn stående i trädgården en sommar.
– Vi barn fick leka och sova i husvagnen och det är verkligen ett sådant där härligt sommarlovsminne som jag bär med mig från barndomen.

I vuxen ålder har både Malin och hennes man Martin upptäckt hur mycket de tycker om att resa med husbil. Förra sommaren arrangerade Malin en yogaretreat på Västkusten och bodde under tiden i en hyrd husbil som paret också reste runt i mellan jobben. Det var smidigt tyckte de, inte minst eftersom allt fanns med hela tiden och rutten kan bestämmas längs vägen.

Bild från en av Malins resor i en husbil från Knaus.

Så när det i höstas kom på tal att hälsa på yngsta sonen som pluggar i södra Sverige var det självklart att resan dit och helgen skulle spenderas i husbil från Rent and Travel
– Vi saknade honom och ville hitta på nåt kul tillsammans. Tack vare vårt mobila boende kunde vi utan problem göra en massa roliga saker på bara några få dagar. Vi hämtade helt enkelt upp husbilen på en av Rent and Travels stationer, gav oss iväg och hämtade upp vår son och hans kompis på vägen. Det var en fantastisk weekend.

Några av de saker som Malin gillar mest med husbil är att det är enkelt och att man umgås på ett nära och varmt sätt. Faktiskt var det också en anledning till att familjen valde att resa tillsammans i husbil upp till Järvsö när mamma Barbro skulle begravas i början av sommaren 2018.
– Det var en otroligt fin känsla att kunna åka alla tillsammans, att vara nära och finnas där för varandra hela vägen upp till något så känslosamt och starkt. 

Familjen har alltid varit viktig för Malin, liksom vännerna. Och att ha ett mobilt boende tror hon underlättar när man ska göra långväga besök.
– Det är skönt att ha allt med sig och inte behöva ta upp några sängplatser eller liknande. Allt man behöver är en plats att parkera och lite ström.

Nästa resa är redan bestämd – till sommaren ska Malin och Martin hyra husbil och denna gång för en surfingresa till Biarritz på franska rivieran. – Både Martin och jag har varit där tidigare, men inte tillsammans och inte med husbil. Jag ser verkligen fram emot den resan och att få uppleva det tillsammans med min man. En annan dröm vi har är att en dag resa längs norska kusten och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att göra det än med just husbil, avslutar Malin.

Malins tips!

  • Hyr husbil för de där korta avstickarna – med fordon och boende i ett är det smidigt att komma iväg och umgås med sina nära. 
  • Se vad som dyker upp längs vägen – det finns mycket att se och göra!
  • Gå igenom husbilen med din uthyrningsstation innan ni ger er iväg och se till att ha en kontaktperson som kan svara på eventuella frågor under resan.
  • Var inte rädd för att fråga andra campare om tips och råd – campingmänniskor är generellt vänliga och hjälpsamma.

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill