Besökarna på Elmia Husvagn Husbil kunde i år för första gången bekanta sig med en helintegrerad husbil från Weinsberg. Knaus Tabbert Groups populära instegsmärke kan nu nämligen utöver husvagnar, halvintegrerade husbilar och plåtisar även presentera helt nya helintegrerade CaraCore. Trots sin rymd ligger husbilens totalvikt på 3 500 kg, vilket gör att den kan köras på vanligt B-körkort.

Under utvecklingen av CaraCore stod det redan från början klart att den skulle bli flaggskeppet i Weinsbergs husbilsprogram. Här finns ett samspel mellan känslan av rymd, kvalitativa material och oerhört bra körkomfort. Och det till ett fördelaktigt pris!

Husbilen kommer i tre planlösningar, två med enkelbäddar (MEG) och en med fransk säng (MF). Samtliga har fällbar säng över förarplatserna. Fordonen har plats för fyra åkande och från fyra upp till max fem sovplatser. Samtliga CaraCore har bra lastutrymme som gör det enkelt att få med allt som behövs på resan, till exempel grill och utemöbler. MEG-planlösningarna har dessutom stort garage som här i Sverige har fått dubbla luckor för åtkomst från båda hållen.

Weinsberg CaraCore 700 MEG.

CaraCore har en genomtänkt design som präglas av rena linjer och klara kanter. Gasolbytet kan göras extra bekvämt med hjälp av ett utdragbart gasolutrymme, något som är möjligt som tillval i 650 MEG och 700 MEG. Husbilen har också hagelresistent GFK-tak och servicelucka för enkel åtkomst till färskvatten, avtappning av gråvatten och 230 V-anslutning. 

Inne i husbilen finns en enastående känsla av rymd tack vare den helintegrerade karossen och den öppna designen mellan förarhytt och bodel. Övergången är jämn och smidig och bidrar till det spatiösa helhetsintrycket. 

Öppna ytor runt förarhytten och sittgruppen.
Mjuk övergång till bodelen.

I husbilens kök hittar vi ett kylskåp på 142 liter, en stor diskho i rostfritt stål samt en 3-lågig spis med glastäckning för extra arbetsyta då spisen inte används. Lådor och skåp har soft close-funktion för att bidra till harmonin och det finns möjlighet att förlänga bänkskivan för att få tillgång till mer yta. 

I köket finns även takskåp med gott om utrymme.

Två av planlösningarna har enkelbäddar med möjlighet att konvertera till dubbelsäng, medan den tredje har en fransk bädd. Gemensamt för samtliga är att de har extra sovplatser i den fällbara sängen i bilens främre del. 

Runt sängplatserna finns förvaring i form av skåp och hyllor. I bilden syns enkelbäddarna i MEG-planlösningarna där det även finns garderober under sängens fotända.

Förar- och passagerarplatsen har de bekväma pilotstolarna Grammer DeLuxe som standard vilket bidrar till hög komfort både under färden och när stolarna roteras för att bli en del av sittgruppen. Bordet är utdragbart för att skapa mer plats när middagen serveras. 

I CaraCore finns bekväm golvvärme från Truma som standard och som tillval finns även Aldes vattenburna värme. På så sätt kan husbilen göras än mer lämplig för året runt-camping. Samtliga modeller har det nya vattenreningssystemet från BWT, vilket motverkar kalk och beläggningar i rör och vattentanken.

Blir du mer nyfiken på CaraCore? Hitta din närmaste återförsäljare och boka visning här.https://weinsberg.se/aterforsaljare


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill