Julafton för Sveriges husvagn- och husbilsentusiaster är snart här. Strålkastarna är laddade och redo att lysa upp nästa års nyheter, med mycket mera. Alltså; något man inte vill missa.
Men för mycket husvagnstittande under den 6 – 10 september på Elmias Husvagn & Husbilsmässa kan vara krävande. Både för kropp och plånbok.

Därför har Elmia fyllt mässan med en mängd spännande aktiviteter du kan ägna dig åt vid sidan av letandet efter den perfekta husvagnen eller husbilen du ska investera i inför kommande år.
– Det stora utbudet utöver husvagnarna och husbilarna är en del i det som lockar en mängd besökare till Elmia varje år. En kombination av att vänner och familj träffas och trivs tillsammans, samtidigt som de tar del av mässans många program. En del uppskattar danskvällarna, andra vill sitta ner och äta något gott – eller både och. Barn och ungdomar vill ha en mängd olika aktiviteter som även de kan ta del av, och det finns det gott om i år, säger Stefan Carlsson, projektledare hos Elmia.

Husbilsskola, dans, gastronomiska matupplevelser och stämningsfulla Oktoberfester* utlovas bland annat för den äldre målgruppen.

För den yngre generationen finns det likaså gott om spännande aktiviteter att roa sig med. En hel hall med barn- och ungdomsaktiviteter utlovas, där bland annat biovisning, hoppborgar och lekhörnor med oändliga mängder Lego finns för de små.
För ungdomarna kommer det att finnas pingisbord, airhockey och en mängd gamla och nya vänner att socialisera sig med.

Många som besöker Elmia Husvagn Husbil bor på mässcampingen i anslutning till mässan.
– Många husvagns- och husbilsbesökare, som har besökt mässan vid tidigare tillfällen, brukar träffa sina ”mässvänner” här på området som de äter och umgås med till sena natten. Flera av varumärkena som ställer ut hos oss har sina egna byar, exempelvis Knausbyn. Där samlas de som äger en husvagn eller husbil av sorten Knaus och har trevliga utbyten av erfarenheter med mera. Om vädret är bra så dukas det även upp till långbord bland byarna, säger Stefan Carlsson.

För den actionsugne besökaren finns en CARAMBA-bana precis utanför mässans dörrar, där man kan se skickliga förare köra husvagn på en avancerad manöverbana och – om man är våghalsig nog – chans att provköra banan själv.

Och du, se till att inte missa Elmias grillskola – som pågår onsdag till söndag – under mässan!

För vad är egentligen viktigare än att ha med sig en bra grill – som man kan tillaga kvällens supéer på likt en sann grillkung eller grilldrottning –  under husvagnssemestern?
Förmodligen många saker, men att kunna grilla som en mästerkock i solnedgången efter en lång dags husvagnssemestrande är aldrig fel.

 

Vi ses den 6 till 10 september!

 

* Oktoberfesterna varar under torsdag den 6/9 till lördag den 9/9, kl.19.00 – 23.00.
Mat, dryck och tyrolermusik utlovas – i sann tysk anda.

 


Foto: Anna Hållams/Elmia

 

Skrivet av Vakna där du vill