Ronny och Görel Nyström är campare sedan många år och trogna besökare på Elmia Husvagn Husbil. I över 20 år har de besökt mässan och bott på ettans område. Vi fick oss en trevlig pratstund med Ronny om campinglivet i allmänhet och mässan på Elmia i synnerhet.

 

Hur ser er Elmia-historia ut?
Vi har bott på mässcampingen i över 20 år. När barnen var små var de såklart med oss också. I år åker vi dit redan på tisdagen för att ordna till några platser på campingen. Vi är ett sällskap som brukar mötas och bo tillsammans.

 

Vad tycker ni om Elmia Husvagn Husbil?
Dels är det spännande att komma dit för att se vilka nyheter som visas, men det är också mycket för det sociala. Vi har varit med i Caravan Club i väldigt många år och fått en hel del vänner genom åren som vi träffar på mässan. Sedan har vi också bekanta från norr till söder som vi träffar framförallt på Elmia. Vi har faktiskt själva aldrig köpt husvagn eller husbil under själva mässan, men det har alltid börjat där och sedan har vi åkt ut till handlarna och köpt hos dem.

 

Hur tycker ni att Elmia har utvecklats genom åren?
Det har blivit mer och mer husbilar och jag upplever att det är lite mindre utbud när det kommer till tillbehör idag. Nu har vi i och för sig campat så länge att vi har köpt på oss det mesta men det är alltid intressant att titta på vad som finns.

 

Hur har ert fritidsliv sett ut?
Vi har haft husvagn i många år men bytte till husbil för knappt tio år sedan. Då förändrades det lite från att vi stod på camping med husvagn till att vi blev mer rörliga. Nu för tiden reser vi en del i Sverige men även till Tyskland och Österrike. Hittills i år har vi haft ungefär 45 nätter i husbilen och det blir nog ungefär 14 till.

 

Vad ser ni mest fram emot på mässan i år?
Det ska bli kul att se vad det finns för nyheter och så ska det så klart bli trevligt att umgås. Men det blir ingen ny husbil i år – vår är än så länge lite för ny för det!

Skrivet av Vakna där du vill