Att resa många i grupp är roligt och händelserikt – men det medför ofta viljor som krockar och diskussioner som uppstår. Samtidigt tycker många att det är trist att resa utan sällskap. Den gyllene medelvägen är såklart att resa med sin bästa +1! I många fall är denna person ens partner, före barn, i ett liv utan barn eller efter att barnen lämnat boet.

Att resa som en duo kommer med många fördelar – och vi vet vilka husbilar och husvagnar som passar bäst för olika typer av resor. Fortsätt läsa för tips om hur du och din partner – eller för den delen syster, bror, kusin eller bästa vän – får till den bästa resan för just er!

Sommar på camping

Semestertider ger utrymme för att upptäcka nya platser, men självklart vill vi också hinna koppla av under ledigheten. Med en husvagn kan du enkelt uppnå bägge delar, då denna resform lämnar utrymme för att både vara spontan, stanna en dag extra eller hoppa över ett stopp som ni kanske inte känner för i stunden. Runtom i Sverige finns det mängder av mysiga campingar att stanna till på med sin husvagn. Grilla goda middagar med din partner och njut av måltiderna utomhus till solnedgången – och när vädret inte tillåter så är det lika mysigt att duka upp inne i husvagnen.

Vill ni göra flera stopp på olika campingar är Weinsberg CaraOne 390 QD en smidig husvagn som tack vare sin mindre storlek gör det enkelt att resa runt. Knaus Südwind 650 UX är en större husvagn med centrerad säng, som ger stort utrymme och bekvämlighet för den som vill stå länge på samma camping, eller helt enkelt söker en hög komfortnivå.

Smidiga resor med Weinsberg CaraOne 390 QD
Gott om plats i bekväma Knaus Südwind 650 UX

Redo för äventyr

Vanlife är på allas läppar – och det är inte svårt att förstå varför! Med friheten att stanna var som helst och när som helst, blir hela världen lättillgänglig. Fricamping tillåter er att upptäcka massor av gömda pärlor, långt bort från opersonliga hotellrum och turistområden. Vill du också ge dig i väg på äventyr tillsammans med din +1, men är lite osäker på vilket fordon som passar bäst? Weinsberg X-Cursion 500 MQ är som en blandning mellan en plåtis och en klassisk husbil. Här finns komfort som i en större bil, men i ett mindre format, vilket gör körning på såväl stora som små vägar smidigt. Ett annat passande fordon är Knaus Van TI Plus Platinum Selection, en klassisk husbil i ett smart och kompakt format som är lätt att manövrera. Fyrhjulsdriften gör den lätt att framföra i alla miljöer och även i mer krävande terräng.

Knaus Van TI Plus Platinum Selection tar sig fram på alla vägar

Vinterdrömmar vid eller utanför skidbacken

Äventyret slutar inte för att temperaturen sjunker! Att ställa husvagnen i fjällen under vintern är ett såväl bekvämt som prisvärt alternativ till fjällstugor eller hotell. Efter en krispig dag i backen kan ni återvända till ert varma och mysiga hem på hjul. Bädda ner er under en filt med en kopp varm choklad och titta ut över det glittrande vinterlandskapet. Svårslaget, eller hur?

Det som är viktigt att tänka på vid vinterresor är att välja ett fritidsfordon som är rustat för säsongen. Knaus Scandinavian Selection 650 UDF är en husvagn som, likt namnet antyder, är anpassad för att möta det skandinaviska vinterklimatet. Här finns till exempel vattenburen centralvärme och golvvärme, för bästa komfort under vinterresan.

Är du och din +1 mer intresserade av husbil, är Knaus Van TI Plus Platinum Selection en bra modell även för vinterresor. Fyrhjulsdriften, den vattenburna värmen och kraftfulla motorn tar dig framåt på ett pålitligt sätt även under kallare årstider.

Med Knaus Scandinavian Selection 650 UDF kan du ta dig an vintriga vägar
Varmt och skönt i vinterrustade Knaus Scandinavian Selection 650 UDF

Snöiga vägar är ingen utmaning för Van Ti Plus Platinum Selection

Vill du upptäcka fler modeller av husbilar och husvagnar? Klicka dig in på bergholm.com där du hittar alla våra varumärken och fordon.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill