Äntligen är det dags för årets omgång av Fritidsmässan i Kristinehamn, den sjätte i ordningen. Från torsdag 25 till söndag 28 varvas nyheter från husvagns- och husbilsvärlden med artistuppträdanden och trevligheter. Dessutom sker många andra aktiviteter i staden under helgen. Och vilket sätt att väl bättre att fira den stundande långhelgen på än genom att besöka Fritidsmässan?

Vi kommer att vara på plats och visa upp ett femtontal fritidsfordon, både bilar och vagnar. Bland annat har vi med oss nyheten Weinsberg CaraTwo 500 QDK, lyxiga husbilar från Morelo, plåtisar från Knaus och specialanpassade Knaus Südwind Scandinavian Selection.

MORELO_PALACE_Exterieur_2

Morelo Palace

ktg-weinsberg-2016-2017-caratwo-450FU-brueckeParkend-bnr95831211-0570-HR_b

Weinsberg CaraTwo

ktg-knaus-2016-2017-boxlife-composing_800

Knaus Boxlife

 

Utöver ett brett utbud av fritidsfordon kan husvagns- och husbilsentusiasten se fram emot musikunderhållning från Nya Vikingarna, Ole Ivars och Larz Kristerz som spelar under varsin kväll. Ett bra tillfälle att öva på dansstegen eller bara umgås.

Larz_Kristerz_med_logga

 

Samtidigt som mässan arrangeras är det dags för husbilsklubbens årsmöte, som för andra året i rad hålls i Kristinehamn. Av klubbens ungefär 14 000 medlemmar beräknas runt 1 000 personer delta på årsmötet och i skrivande stund är ungefär 550 ekipage bokade. Utöver besökarna från husbilsklubben kommer såklart andra campare för att besöka mässan och staden. De bor på bland annat Kristinehamns Herrgårdscamping och Kristinehamns Gästhamn & Ställplats.

Kul kuriosa är att Husbilsklubben 2015 utsåg Kristinehamn till Sveriges Husbilsvänligaste kommun.

Reception vid gästhamnen och husbilsparkeringen i Kristinehamn. Foto: Janee via Wikimedia Commons

Reception vid gästhamnen och husbilsparkeringen i Kristinehamn. Foto: Janee via Wikimedia Commons

 

Ett tredje evenemang att hålla koll på är Fastingen, som äger rum mellan 25–27 maj. Då kommer nöjesfält, knallemarknad, musik, mat och lotterier till Kristinehamn.

Axels Nöjesfält på Östersjöfestivalen 2015. Bild: Patrik Nylin via Wikimedia Commons

Axels Nöjesfält på Östersjöfestivalen 2015. Bild: Patrik Nylin via Wikimedia Commons

 

Sammanfattningsvis finns det alltså goda förutsättningar för trevliga dagar i Kristinehamn! Mellan 8000 och 10 000 personer förväntas ta del av festligheterna under långhelgen. Hoppas att vi ses där!

 

Du kan läsa mer om mässan här.

 

Skrivet av Vakna där du vill