Årets största campinghändelse är bara ett par dagar bort – den femte september slår Elmia Husvagn Husbil upp portarna. Oss hittar du som vanligt i D-hallen där vi har en 4 000 kvm stor utställningsyta med över 80 av våra husvagnar och husbilar. Flera är Sverigepremiärer och du hittar både nya planlösningar, uppdaterade exteriörer och smarta finesser. Här är ett urval av vad som kommer att visas på mässan.

Van TI Plus är Knaus största nyhet på husbilssidan och den gör dessutom Sverigepremiär på Elmia! Modellen går att få med både framhjulsdrift, bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift – något som inte är särskilt vanligt i dagsläget. Den efterfrågade fyrhjulsdriften underlättar för den som vill kunna köra på underlag som är mer utmanande och även på vinterväglag blir det blir lättare och säkrare att ta sig fram. Van TI plus är den första på MAN-chassi med det här konceptet, det gör att husbilen behåller sin smidiga exteriöra profil.

Nyheten Van TI Plus har Sverigepremiär under Elmia.

Nyheten Van TI Plus har Sverigepremiär under Elmia.

En annan nyhet är att plåtisserierna från både Knaus och Weinsberg är helt nyritade inför 2019. De följer såklart med till Elmia! Ett exempel är BoxStar som har uppdaterats men behåller prissättningen från 2018. Med hjälp av indirekt ljus från LED-lampor skapas en välkomnande atmosfär och här finns många fack och förvaringsmöjligheter. Köket i Boxstar är väl genomtänkt med bland annat en praktisk förlängning av arbetsytan som kan fällas ut vid behov.

Exteriörbild på Knaus Boxstar 2019

Exteriörbild på Knaus Boxstar 2019

 

Ytterligare en plåtis som gör premiär på Elmia är nyritade Carabus från Weinsberg. Ett fordon som passar lika bra på smala gator i storstaden som på lugna skogsvägar. Och här finns mer yta än den kompakta designen först avslöjar.

Nya Carabus gör Sverigepremiär på Elmia

Nya Carabus gör Sverigepremiär på Elmia

 

På husvagnssidan presenteras helt nya Südwind-serien från Knaus. Modellår -19 för med sig flera nya planlösningar. Tre av dessa har frontkök, något som varit efterfrågat och nu kommer i Knaus husvagnsmodeller. En annan funktion som underlättar är att en ny servicelucka införs. Denna ger enkel åtkomst till vatten och el på ett och samma ställe.

Stilrena Knaus Südwind

Stilrena Knaus Südwind

 

Knaus Sport kommer nu som Silver Selection med ny look både interiört och exteriört. Vagnen är fullutrustad till ett attraktivt pris.

Interiörbild från Knaus Sport Silver Selection

Interiörbild från Knaus Sport Silver Selection

 

CI presenterar den helt nya modellserien Elliot inför 2019. Grundutrustningen håller en hög nivå med bland annat backkamera och solpaneler – en bra instegsmodell till en kostnad som ligger strax under den för populära CI Magis. Elliot kommer även i en helintegrerad variant.

CI Elliot är genomtänkt på insidan såväl som på utsidan.

CI Elliot är genomtänkt på insidan såväl som på utsidan.

 

Inför det nya modellåret görs också en bredare satsning på husbilarna från RollerTeam. Tidigare år har endast två modeller av AutoRoller funnits medan hela portfolion nu kommer att släppas på den svenska marknaden. Ett exempel är nya Kronos, som är likadan som CI Elliot när det kommer till utrustning, däremot skiljer sig färgsättningen interiört och exteriört.

Interiör bild på RollerTeam Kronos. Här syns den nedfällbara bädden i taket.

Interiör bild på RollerTeam Kronos. Här syns den nedfällbara bädden i taket.

 

Sist men absolut inte minst är flaggskeppsbilarna från Morelo som såklart också presenteras på mässan. Totalt kommer sex stycken Morelos att finnas på plats och årets största nyhet är nya Morelo Palace.

I en Morelo finns allt du kan tänkas behöva

I en Morelo finns allt du kan tänkas behöva.

 

Självklart har vi ännu fler fordon med oss till D-hallen på Elmia, detta var bara ett axplock. Välkommen att besöka oss under mässan för allt från smidiga husvagnar till välutrustade husbilar från vårt breda utbud! Hoppas att vi ses på plats!

 

 

Skrivet av Vakna där du vill