Söker du lugn och avkoppling i vinter, eller vill du fortsätta upptäcka vackra Sverige utan att behöva trängas med andra? Oavsett hur du vill resa innebär husvagn och husbil flexibilitet, trygghet och bekvämlighet. Du väljer själv om ditt fritidsfordon är en lugn bas för stillsamma aktiviteter, eller verktyget för att fortsätta uppleva nya platser året om. Oberoende av hur du reser är det en fröjd att tillbringa tid i ditt fritidsfordon även när lågsäsongen råder.

Den här gången ger vi restips runt om i Sveriges vackra landskap. Vi börjar uppifrån i vårt kalla vintersverige, och arbetar oss ned mot Skånes sandstränder. Njut av svensk natur och landa i det trygga valet att svesemestra.

Storforsen

Hitta lugnet i Norrbotten och upptäck Storforsen, Europas största obundna fors. Hit reser människor från hela världen för att fascineras av den vackra forsen och dess mäktiga omkringliggande natur med sällsynta växter, raviner och jättegrytor. Precis nedanför forsen hittar du Hotell Storforsen, som också erbjuder åretruntöppen camping där du kan bo bekvämt i ditt eget fritidsfordon med tillgång till servicehus och wifi.

Bara en mil från forsen hittar du Vitberget – Norrbottens högsta topp. Hit kan du som njuter av utsikt och vandring enkelt ta dig, läs mer på https://www.storforsen.se/vandring-vandringsleder/

Storforsen, foto: Ted Logart

Absiko nationalpark

Besök Lapplands fjällvärld och upplev Abisko nationalpark – en vacker dal med Skandinaviens största fjällsjö. Vintertid besöker många dalen för att uppleva riktig vinter med norrsken, polarnatt, snö och kyla. Reser du hit när det är riktigt kyligt, bör du ta med dig skridskor och uppleva häftig skridskoåkning på Torneträsk. Läs mer på https://www.sverigesnationalparker.se/park/abisko-nationalpark

Ragnerud gård

Möt natur och lugn på Ragnerud gård i vackra Dalsland. Omringad av vackra landskap och fina sjöar, kan du vandra i naturen och njuta av aktiv avkoppling, mitt i ett spännande vildmarksområde. Med över 80 km vandringsleder och cykelturer kan du garanterat hitta något som passar dig.

Läs mer om Ragnerud gård, vandringar och aktiviteter på https://ragnerud.com

Fjällbacka

Har du vägarna genom Västra Götaland kan du besöka pittoreska Fjällbacka. Idyllen är under sommarhalvåret turistrik men det många inte vet är att Fjällbacka är minst lika vackert under vinterhalvåret. Strosa lugnt på gator och torg med pittoreska stugor och besök bagerier och restauranger som är öppna året runt. Från torget når du dessutom enkelt berömda Kungsklyftan – naturfenomenet som lockat tusentals besökare från hela världen.

Arken Spa

Unna dig äkta avkoppling och boka in dig på något av alla trevliga dagspaket som erbjuds på spa. Arken Spa är ett av västkustens mest rofyllda span och erbjuder varma källor, bastubad och avkoppling både inne och ute. Här bor du nära både hav och stad. Läs mer på https://www.arkenhotel.com/art-garden-spa/

Arken Hotel & Art Garden Spa. Foto: Petra Björstad

Kallbadhuset i Varberg

Vågar du vinterbada? Besök Varbergs Kallbadhus för ett svalkande dopp innan du kliver in i en skön och varm bastu. Med vacker utsikt över Kattegatt, kan du varva ned i lugn och ro. Varberg är dessutom en av Sveriges vackraste kuststäder, så passa på att besöka en av alla kilometerlånga sandstränder för en mysig vinterpromenad efteråt.

Gotland för dig själv

Det finns många fördelar med att resa till idyllen Gotland även vintertid – det som är vackert sommartid är möjligen ännu vackrare på vintern. Nu har du chansen att utforska fridfulla, charmiga Gotland i lugn och ro.

Vandra på Österlen

Packa vandringskängorna och ge dig ut och vandra på Österlen. I Sydöstra Skåne finns flera vandringleder som passar både den vana vandraren och den som vill ha mysiga, kortare promenader. Upplev Österlens omväxlande miljöer, med havet som granne. Vandra till Ales stenar, Sveriges största bevarade fornlämning och njut av utsikten där havet möter himlen.


Blir du nyfiken på att upptäcka vackra vintersverige, men saknar fritidsfordon att resa med? För dig som är nyfiken på husbilslivet rekommenderar vi att testa Rent and Travel. Här kan du hyra en husbil under en långhelg eller vecka och upptäcka friheten och flexibiliteten.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill