Inspelning av en kommande realitysåpa – med en husbil från Bergholm. Då blir det läge för att vårda far-och-son-relationen.
– Men han är bra tjatig ibland, säger Anton Hysén om pappa Glenn.

Trollenäs camping i södra Bohuslän en bit in i augusti. I ärlighetens namn är det påtagligt att den svenska sommaren och semesterfirandet är inne i en slutfas. Även om vyn mot havet och fjorden är magnifik är det ingen större trängsel mellan de kvarvarande gästerna, varav en del är här för att göra TV.
Det pågår inspelning. I höst – på Kanal 5 –  startar en ny såpa om en skapligt känd fotbollsfamilj.
– Vad den ska heta? Larssons, tror jag, säger Glenn Hysén med ett stort garv.

Vi kommer bland annat att få följa honom och sonen Anton då de tillbringar ett par dagar i en husbil från Bergholm.
Att tunga moln hänger över viken in mot Stenungsund den här morgonen påverkar inte på något vis det goda humör som förefaller finnas i familjen Hyséns DNA.
– Absolut inte. Även om de flesta åkt hem till sina vardagsliv har de jag träffat varit desto trevligare.
Omdömet gäller även en smålänning, som Hysén Jr till en början trodde drev med honom. På det glada åttiotalet hette inte alla Glenn i Göteborg, däremot en fotbollsspelande kvartett hos IFK Göteborg. En av dem med Holm i efternamn.
– Så presenterar den här liraren sig som Glenn Holm. Alltså, vad är sannolikheten för det? Att jag ska träffa på någon här som heter Glenn Holm? Misstänkte att han skämtade med mig och tvingade honom att visa upp körkortet. Helt sanslöst sammanträffande.

Foto Tommy Holl

Foto Tommy Holl

 

Klockan är strax efter halv nio. Filmteamet, med mediaprofilen Bobbo Krull som inspelningsledare, ska ta några scener innehållande morgonbestyr innan det är dags att inta frukost. Sonen Anton serverar kaffe och konstaterar hur bekvämt det är med ett hem på fyra hjul.
– Så jäkla nice. Fått lära mig att Bergholm har ”Vakna där du vill” som pay-off. Köper den till 100 procent. Det här är frihet. Dessutom med allt man verkligen behöver. Att jag sedan är hypernervös när farsan kör är en annan sak.
– Lägg av. Du varnar för vägkanter, staket, andra fordon, för allt. Det är hur lugnt som helst. Dessutom piper den ju så fort något närmar sig, säger Glenn, som också beskriver känslan av vistelsens kombination av logi och transport.
– Som att bo i en lägenhet som hela tiden följer med dig. Helt perfekt för min del. Sovit gott har jag också.

Foto Tommy Holl

Foto Tommy Holl

 

Glenn Hysén har tidigare synts i magasinet ”Vakna där du vill” och berättat om drömmen att göra en fotbollsroadtrip i England med husbil, att träffa sköna profiler, ta en bira eller två.
– Mitt motto är att leva i dag. I morgon har du ingen aning om vad som händer. Gör vad du vill och känner för i den mån det är möjligt, säger en av våra största idrottsprofiler genom tiderna.
Och får direkt givetvis en passning från en skarp son.
– Var det därför du trotsade grillförbudet i går kväll?, säger Anton och knuffar kärleksfullt till sin far vid köksbordet.
Det kommer nog att bli en underhållande TV-serie och en hal såpa under hösten.

Foto Tommy Holl

Foto Tommy Holl

 

Husbilen som Glenn och Anton Hysén bott i heter CI Riviera 84. Du kan läsa mer om den genom att klicka här.

Skrivet av Vakna där du vill