Sommaren är här och snart nalkas det semester. Kanske går just du nu i tankarna på vart du ska åka under semestern. I och med rådande restriktioner ser det ut att även i år bli en sommar i Sverige för många – men det är inte fy-skam. Tvärtom! Sverige har många vackra naturområden och ett stort antal bra campingplatser. Det kan inte minst branschorganisationen SCR Svensk Camping intyga, och som varje år kvalitetsgranskar landets alla campingplatser.

Sverige som resmål och intresset för camping som semesterform är något som har ökat de senaste åren. Branschen har gjort stora investeringar och antalet fyr- och femstjärniga anläggningar ökar ständigt. Under SCRs senaste klassificering granskades 202 campingplatser i Sverige, för att underlätta för fritidsfordonsägare att hitta en campingupplevelse som passar just dem.

För att underlätta ytterligare för dig som letar kvalitetssäkrade campingplatser till semesterresan, listar vi här nedan några femstjärniga campingplatser som återfinns bland SCR:s klassificering.

Är du nyfiken på fler campingplatser och tips? Besök camping.se som drivs av SCR och har en bra översikt. 


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill