Foto: Heyman and friends / Mini Germoll

Humor-trion JLC består av Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman och grundades 2017. Utöver en populär Youtube-kanal driver de podcasten Mellan Himmel och Jord. Under två veckor i februari och mars gav de sig ut på sin första turné med ”JLC World Tour Live Podcast”. Mellan föreställningarna tog de sig i en av uthyrningstjänsten Rent and Travels husbilar, en Weinsberg CaraSuite 700 ME.

Turnén inleddes den 24 februari på trions hemmaplan, Göteborg. Ett par dagar senare hämtades husbilen upp hos husvagns- och husbilsåterförsäljaren Fri-bo i Sollebrunn, där Mattias hjälpte till med kontakten mellan Jonas och Rent and Travel. Det var nämligen Jonas idé att ta sig runt på just detta sätt.
– Jag älskar husbilar. Man har tillgång till sitt eget utrymme, säng att vila i, ett kylskåp att fylla och det fanns en tv. Och även om vi inte använde den är det gött att ha en toalett.

Alla tre är överens om att det är mer socialt att resa i husbil än i en vanlig bil, där det lätt blir att man sitter och tittar rakt fram. I husbilen upplevde de att det var lättare att umgås och att utrymmet bidrog till att resandet blev mer bekvämt.
– Det var också smidigt att vi slapp packa om, vi hade med oss en del saker och hade vi rest med tåg hade vi fått packa om och bära runt på det. Nu hade sakerna sin plats i husbilen.

Bild ur en video från Jonas Fagerströms Instagram under turnén.

Även efter ett framträdande var det en fördel att kunna samlas i husbilen. Där kunde gruppen landa och prata igenom jobbet och det de hade upplevt, något som hade varit svårare med vissa alternativa resesätt. Husbilen blev ett eget utrymme för dem att prata ostört.

Tanken på en liveshow växte fram efter att det nämnts i ett podavsnitt. Lyssnarna hörde av sig och visade intresse och turnén började planeras. Totalt gjordes tio stopp, det elfte har blivit uppskjutet till hösten. Och kanske blir det fler liveshower längre fram.
– Fansen sa efteråt att de fick exakt vad de förväntade sig och lite till, säger Lucas och tillägger att samtliga i trion också är jättetaggade på att göra något liknande igen.

Även om varken Jonas, Lucas eller Carl campar så mycket nu för tiden har alla tre erfarenheter från när de var yngre. Lucas semestrade i husvagn med familjen tills de köpte stuga och Jonas campade med kompisar. Carls farmor och farfar hade husvagn på somrarna. Det är heller inte första gången gruppen kommit i kontakt med husbilslivet i jobbet, förra sommaren åkte de husbil till Ullared för en video till sin Youtube-kanal.

Den Weinsberg CaraSuite 700 ME JLC reste i under vårens turné tyckte de var fräsch och lagom stor för dem.
– Även om den inte var superstor kändes den luftig. Vi trivdes och sängarna var väldigt sköna. Det var härligt och vi har skrattat mycket, säger Jonas.

Weinsberg CaraSuite

Och även om husbilen lämnades tillbaka alldeles nyligen planerar Jonas, Lucas och Carl nästa tur, även då tillsammans som JLC. Nästa plan är att resa till Böda Camping på Öland och det lutar åt att resan blir med husbil.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill