För kompetensutveckling av befintliga anställda och som ett steg att attrahera nya medarbetare har tyska husvagns- och husbilstillverkaren Knaus Tabbert startat Knaus Tabbert Academy – en 1 000 kvadratmeter stor anläggning med allt från klassrum och mötesrum till sociala ytor.

I rymliga, ljusa rum vid Knaus Tabberts huvudkontor i Jandelsbrunn i Tyskland, utbildar Knaus Tabbert blivande trämekaniker, elektroniktekniker och mekatronikingenjörer. Utöver utbildningsytor inrymmer anläggningen även sociala ytor.
– En bra team-atmosfär är viktigt, också för kvaliteten på vårt arbete. Vi vill att våra medarbetare ska må bra – sådant avspeglar sig på den höga kvaliteten på våra fordon, säger vd Werner Vaterl.

I början av februari, efter ett års byggnation och en investering på omkring en miljon euro, invigdes den 1 000 kvadratmeter stora anläggningen. På plats fanns ett stort antal representanter från näringslivet, branschen och området.

Akademins grundläggande koncept är att lära sig tillsammans och av varandra. På Knaus Tabbert Academy arbetar trainees och erfarna specialister sida vid sida.
– Å ena sidan lär sig våra trainees av sina äldre kollegors expertis. Å andra sidan har unga människor kreativa, innovativa idéer som berikar hela teamet, säger Johannes Haidn, chef för utbildning och vidareutbildning.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill