Sommaren är äntligen här och du kanske är i full gång med att planera inför semesterns olika aktiviteter? I år tros det bli en riktigt varm sommar, men trots det kan vi inte helt sia vädrets vilja. I detta inlägg har vi samlat några härliga tips på både aktiviteter och destinationer som passar olika väderförhållanden under din semester.

En blåsig dag

Vad kan man hitta på en blåsig dag i Sverige? Just det, man kan surfa!

Varberg, beläget på Sveriges västkust, är en populär destination för surfare och erbjuder fantastiska möjligheter att utöva denna vattensport. Här kan du både boka lektioner och låna utrustning från surfingskolor i området.

Utöver surfing finns det andra vattensporter som drar fördel av lite vind. Exempelvis kitesurfing, vindsurfing eller segling.

Om du hellre vill hitta på något mer avkopplande, då är drakflygning en perfekt aktivitet som passar både vuxna och barn. Ta med dig en filt, picknickmat en färgglad drake och njut av att se den sväva i vinden.

En solig dag

En varm och solig dag vill man helst koppla av och glassa på stranden. Visste du att även Sverige bjuder på fantastiska badplatser med vita sandstränder och turkosgröna vikar? Det finns en mängd magiska platser där du kan njuta av solen och vattnet. Här listar vi några av dessa pärlor:

Sandhammaren, belägen på skånska Österlen, är en av Sveriges mest kända och vackra stränder. Med sin vita sand och dramatiska sanddyner erbjuder den en naturskön miljö för avkoppling och promenader längs vattnet.

Öland har flera stränder som är värda ett besök. Bland de mest populära finns Böda Sand med sina breda sandstränder och kristallklart vatten. Här kan du njuta av solen, bada eller prova på vattensporter.

Gotland är känt för sina vackra stränder och dramatiska klippor. Slite strand är en av de mest populära badplatserna på ön med sin vita sand och lugna vatten. Ta med picknick och tillbringa en dag i solen.

Stockholms skärgård är full av små öar och vikar med fantastiska badplatser. Från Vaxholm till Sandhamn finns det många möjligheter att hitta avskilda vikar eller öppna stränder för att sola och simma.

Höga Kusten erbjuder en imponerande kustlinje med branta klippor och fantastiska vyer. Här kan du hitta pittoreska vikar och små stränder där du kan njuta av solen och det klara vattnet.

En molnig dag

När det är så där ljummet i luften, då är det ett bra tillfälle att gå ut och ta en lång promenad. För att göra sin promenad extra spännande kan man spela Geocatching. Detta är ett annorlunda och roligt sätt att utforska nya platser under din campingsemester, vilket passar en molnig dag perfekt. Spelet innebär att man söker efter gömda “caches” eller behållare med hjälp av GPS-koordinater. Om du har tur kan du hitta gömda föremål som till exempel böcker.

Geocatching finns överallt i hela världen, så det är ett spel som går att spela längs hela semester-rutten. Läs mer på https://www.geocaching.com/play

En regnig dag

När de mörka molnen smyger sig på, vad är då mysigare än att höra regnet smattra mot taket eller förtältet? Det är också ett perfekt tillfälle för att ta fram fika och spela sällskapsspel med någon du tycker om. Eller varför inte bjuda över grannarna för att leka charader?

Här kommer ett supergott recept på chokladbollar som enkelt och smidigt kan bakas även i ett mindre kök.

Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
1 ¾ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe eller vatten
Kokosflingor (till att rulla bollarna i)

  1. Blanda ihop smör, havregryn, strösocker, kakao och vaniljsocker i en skål tills det blir en jämn smet.
  2. Tillsätt kallt kaffe eller vatten och blanda ordentligt tills alla ingredienser är väl kombinerade.
  3. Ställ skålen i kylskåpet i cirka 15–20 minuter för att smeten ska bli fastare och lättare att arbeta med.
  4. Ta ut smeten från kylskåpet och forma små bollar med hjälp av händerna.
  5. Rulla bollarna i kokosflingor så att de täcks runtom.
  6. Lägg de färdiga chokladbollarna på en tallrik eller bakplåtspapper och låt dem stelna i kylskåpet i minst 30 minuter.
  7. När de har stelnat är de redo att serveras och avnjutas!

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill