Allt fler har upptäckt camping, som är ett både trevligt och förhållandevis billigt och klimatsmart sätt att semestra. När man reser som familj är en husvagn med våningssängar, även kallad barnkammarvagn, ett smidigt alternativ. Barnen får en separat sovplats som blir ett eget litet krypin. Dessutom är det platseffektivt – vilket alltid är välkommet i en husvagn där flera ska samsas på en begränsad yta. Du hittar planlösningar med våningssäng hos både Knaus, Weinsberg och Tabbert – vilken du väljer är dels en smakfråga men till viss del en fråga om budget. Weinsberg är mer av ett instegsmärke, Knaus har flest alternativ och Tabbert är husvagnar i premiumklass. Längre ner kan du se exempel från de olika varumärkena. 

Knaus Südwind 540 FDK

Med husvagn reser du smidigt oavsett om du vill stå säsong på favoritcampingen, tillbringa några semesterveckor på ett par utvalda resmål, besöker släkten eller behöver boende under barnens aktiviteter som orienteringstävlingar eller fotbollscuper. Att slippa packa om och in i en stuga eller ett hotellrum håller många med om är en fördel. De flesta nya husvagnar har också en hög utrustningsnivå vilket gör turen inte bara smidig, utan också bekväm. 

Knaus har barnkammarvagnar i flera av sina husvagnsmodeller: Sport, gasolfria Sport E.Power, Südwind och vinterrustade Scandinavian Selection. 

I Sport 540 FDK hittar vi till exempel en tvärställd våningssäng bak i fordonet, medan det längst fram finns en fransk säng. Mellan ytorna finns en dinett för måltider och umgänge.  

I Sport E.Power har gasolen bytts ut mot eldrift, ovan ser vi planlösningen 500 KD. Husvagnsserien gör sig bäst ansluten till el men klarar sig några dagar på det extra batteri som ingår i utrustningen i Sverige. Sport E.Power är ett alternativ för de som vill campa under sommaren, men inte vintern.  

I populära modellen Südwind har fem av de totalt sexton planlösningarna våningssäng, och det i såväl något mindre som mer rymliga utföranden.  

För de familjer som vill kunna resa till såväl bad och bollsparkande som snö och skidbackar är Scandinavian Selection ett givet alternativ. Vagnen har vattenburen värme och golvvärme från Alde, isolerat avlopp och håller hög komfort även i låga temperaturer. I rymliga 750 UFK ovan får barnen en helt egen del med både sängar och sittgrupp för lek och pyssel. Husvagnen inrymmer även en stor U-soffa längst fram samt fransk säng. 

Weinsbergs CaraOne 550 UK hittar vi såväl barnens våningssängar som den franska bädden längst bak i husvagnen. Bra för önskad närhet till barnen medan de sover, samtidigt som U-soffan i vagnens front ger möjlighet att fortsätta umgås även efter att barnen lagt sig.  

En annan lösning i en vagn av likvärdig storlek hittar vi 550 QDK där föräldrarnas säng är placerad längst fram och våningssängen längst bak. I mitten av vagnen finns sittgruppen samt köket.  

Även eldrivna husvagnen CaraCito finns i två planlösningar med våningssäng, ovan ser du den lite större av dem, 500 QDK

Tabbert Rossini 490 DM har respektive säng varsin ände av husvagnen, men det är enkelt att se varandra ändå, vilket kan ge trygghet för barnen när de ska sova.  

 
En lite större barnkammarvagn från Tabbert hittar vi i DaVinci 700 KD. Här finns gott om plats för både sömn och umgänge, tillsammans eller uppdelat mellan de två sofforna.  

Flertalet modeller kan anpassas eller kompletteras för att bättre passa era behov. Till exempel kan våningssäng finnas som tillval även i andra planlösningar, dinetten kan ibland bytas ut mot en våningssäng och det kan gå att få tre bäddar i stället för två. Rådgör med din närmaste återförsäljare för mer information!  

___  

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com 

Skrivet av Vakna där du vill