I slutet på augusti ägde nordiska mästerskapen i actionfyllda extremsporten Stihl Timbersports rum. Tävlingarna hölls på Kungstorget i centrala Göteborg och representanter från Sverige, Norge och Danmark fanns på plats för att tävla i individuella-, lag- och rookie mästerskapen. Vakna där du vill var också på plats.

Den 24–26 augusti flög det sågspån och träflisor från timmerstockar på Kungstorget i Göteborg. Nordiska mästerskapen i Timbersports arrangerades för första gången i stan och vi på Bergholm bistod med en husvagn som tävlingens administration kunde använda som kontor och presscenter. Häng med på en tur i en husvagn som gav sig ut på annorlunda äventyr!

 

Exteriör bild på husvagn framför saluhallen i Göteborg

 

Dagen innan tävlingarna startade rullade en Knaus Südwind Scandinavian Selection 650 UDF in på Kungstorget. Stihl, som arrangerar tävlingarna, hämtade tidigare under dagen upp husvagnen hos återförsäljaren Fri-Bo i Sollebrunn utanför Alingsås.

 

Presscenter

I husvagnen rörde sig personal som ansvarade för att rapportera från tävlingarna. Bland annat sköttes digital marknadsföring härifrån genom uppdatering av sociala medier som Facebook och Instagram med resultat och bildmaterial. Husvagnen var också bas för den pressansvarige som hade i uppgift att ta emot och ansvara för externa journalister och fotografer från tidningar, TV och radio.

Bild från inuti husvagnen. En kvinna arbetar vid en dator sittandes i den soffa som finns i husvagnens främre del.

Emma Birgersson, pressansvarig under de individuella tävlingarna, arbetar i husvagnens u-soffa.

 

Runt bordet i ena sittdelen sattes en arbetsstation upp med datorer, ackrediteringar och som sedan fylldes på med resultatlistor vartefter varje gren avklarades. På arbetsbänken i köksdelen installerades ett modem för trådlöst internet samt en, obligatorisk, kaffestation.

Under tävlingarna rörde sig administrationen in och ut ur husvagnen för att bevaka grenarna och för att koppla upp sig för rapportering.
– Vi stormtrivdes i vår Knaus! Vi fick ordentligt med arbetsro samtidigt som det var gott om utrymme för alla som behövde röra sig i husvagnen, säger Emma Birgersson, pressansvarig under de individuella tävlingarna.

Det var även mycket utrymme i bakre delen som kunde användas till ett mindre lager för sådant som snabbt behövde nås.

 

Planlösning för husvagnen. Den har dubbelsäng bak, dinett och kök i mitten och en stor u-formad soffa längst fram.

Som planlösningen för Südwind Scandinavian Selection 650 UDF visar finns det gott om plats i vagnen – oavsett om den extraknäcker som presskontor eller ska med på familjens resa.

 

Under dagarna besökte flera tusen personer Kungstorget för att se tävlanden såga och hugga i stockar på snabbast möjliga tid. Det blev en sann folkfest och ett lyckat första nordiskt mästerskap i Göteborg.

Bild från tävlingarna i Timbersports. En man hugger med yxa i ett träblock.

Lagkapten i svenska landslaget Hans-Ove Hansson hugger yxan så träflisorna flyger i grenen Standing Block Chop. Foto: Bobbo Lauhage.

 

Läs mer om Timbersports i vårt tidigare inlägg genom att klicka här.

 

Visst kan det vara kul ibland att se hur husvagnar och husbilar kan fylla ännu fler funktioner än de vi är vana vid? Extra kul kuriosa är att samma vagn sedan fick åka med och fungera som boende under Elmia några veckor senare!

 

Skrivet av Vakna där du vill