I centrala Göteborg ligger köpcentret Nordstan med butiker och restauranger, en plats som varje dag besöks eller passeras av många göteborgare och tillresta. I helgen, 27-30 oktober, ställs husbilar för första gången någonsin ut på köpcentrets eventyta. Från torsdag till söndag är det fritt fram att titta in i, provsitta och känna på åtta husbilar från Knaus.

Husbilarna som visas går från den kompakta modellen Boxstar till större och lyxiga Sun I 900LEG. Det kommer att finns något för alla, från den äventyrliga duon till barnfamiljen som vill upptäcka på sina egna villkor.

ktg-knaus-2016-2017-boxstar-600-farbe-1

Knaus Boxstar. Klicka på bilden för att läsa mer om modellen.

 

Vanligtvis ställs husbilar och husvagnar ut på särskilda mässor men den här gången finns chans att nå en ny målgrupp i form av de närmare 100 000 personer som passerar genom Nordstan varje dag. Meningen med utställningen är att göra det möjligt att på ett enkelt sätt bekanta sig med husbilarna och få en förståelse för bredden i dagens utbud, både när det kommer till storlek och pris.

sun_i

Knaus Sun I. Klicka på bilden för att läsa mer om modellen.

Husbilsförsäljningen går uppåt i hela Europa men Sverige är ett av de länder där försäljningen ökar mest per capita. Och intresset för husbilar är större än någonsin; försäljningsökningen ligger hittills i år på 34 procent. Branschen är också på god väg att nå 5 000 nyregistrerade husbilar under 2016, vilket kan jämföras med fjolårets 4 000.

 

Samtliga modeller som ställs ut är: Sun I 900LEG, Sky I 700LEG, Sky I 700LG, Skywave 650MF, Sky Tr 650DG, Van I 650MEG, Boxlife 630ME, Boxstar Lifetime 600.


Bild: Knaus Sky Wave 650 MF

Skrivet av Vakna där du vill