För lite mer än 10 år sedan skaffade Åmålbon Kristina “Kicki” Samuelsson sin första egna hund. Så fort hon sedan testade agility med hunden fastnade hon för sporten. Kristina har nu två hundar – Emira och Orino – som båda är eurasier.

Kristina är rullstolsburen och använder en elrullstol när hon tränar och tävlar agility. År 2016 var Kristina först i Sverige att tävla i agility med elrullstol och i våras var hon först i Sverige att kvala till VM i para agility. I augusti i år åkte Kristina och hennes pappa Anders till Valencia i Spanien för att hon som första svensk någonsin skulle delta i världsmästerskapet, tillsammans med hunden Emira.

För att Kristina och Anders smidigt skulle kunna resa ner till Spanien och till tävlingarna i Valencia med både elrullstol och hund, vände de sig till Rent and Travel, ett koncept för uthyrning av husbilar. Trots vissa speciella krav på bilen, kunde Rent and Travel tillgodose deras behov. Till mästerskapet tog de sig i en Weinsberg CaraSuite.

Anders har skrivit ihop en berättelse om deras upplevelse av Rent and Travel, och beskriver det såhär:

”Kristina och jag vill tacka er för ert fantastiska bemötande och hjälpsamhet.

Vid första kontakten förklarade vi våra behov av en husbil vi kunde frakta en elrullstol i. Rent and Travel fick mått och andra viktiga uppgifter om elstolen och lovade att återkomma med besked.

Efter några dagar återkom ni och sa att ni hade en husbilstyp som fungerade för våra behov. Eftersom jag var skeptisk, bad jag att få kolla och fysiskt testa att det fungerade innan vi skulle hämta husbilen. Kristina är första svensk att tävla för Sverige i ett VM i para-agility och vi hade ingen som hjälpte oss. Därför kändes det viktigt att ha så mycket koll som möjligt inför resan till Valencia i Spanien.

När vi sedan kollade husbilen var det bara att konstatera att allt som var överenskommet innan stämde helt och hållet. Vi fick också flera praktiska tips och hjälp med en del problemlösning för att allt skulle fungera ännu bättre. Detta var första gången jag skulle köra husbil så det kändes tryggt och bra att få hjälp.

Husbilen fungerade utmärkt och vi reste med färjan från Göteborg till Kiel för att sedan köra på motorvägar genom Tyskland, Frankrike och halva Spanien. Det var perfekt att kunna stanna för fika, lunch, vila och övernattning när det passade. Bilen var som utlovat lättkörd på motorvägen och mindre vägar trots sin längd på 7,5 m. Under tävlingsdagarna körde vi dagligen från campingen till tävlingarna i utkanten av Valencia. Med hjälp av vår ramp lastade vi enkelt rullstolen in och ur husbilen. Det var flera som tittade på då och tyckte att det var en smidig lösning!

Rampen fungerade smidigt med rullstolen.

Det kändes fantastiskt att kunna genomföra resan och att vi på egen hand kunde klara allt det praktiska med resa, boende, mat och tävlingarna. Detta har vi väldigt mycket att tacka Rent and Travel för. I grunden var det ni som gjorde detta möjligt – att som första svensk någonsin delta och representera Sverige i para-agility VM och bära den svenska flaggan vid invigningsceremonin. Att Kristina lyckades placera sig bland alla stora nationer känns extra kul!

Kristina och Emira efter tävlingarna.

Vi kan verkligen rekommendera andra som funderar på att hyra husbil att vända sig till er på Rent and Travel för vi är övertygade om att man då får en lösning som är utan bekymmer och som man blir nöjd med, för att uppnå syftet med husbilshyran.

Med vänlig hälsning Anders & Kristina”

Vi på Bergholm och Rent and Travel är naturligtvis väldigt glada att ha kunnat bidra till Kristina och Anders resa och gratulerar Kristina till bedriften att som första svensk tävla i VM i para agility! Grattis Kristina och Emira! Och tack för att ni delar med er av er upplevelse. 

Är du intresserad av att hyra husbil? Läs mer om hur det fungerar och se våra fordon på https://rentandtravel.se

Skrivet av Vakna där du vill