Intresset för camping och husbil växer år för år och det är lätt att förstå. Att hyra sitt semesterfordon är ett bekvämt sätt att resa och ett bra semesteralternativ. Man väljer själv när och var färden ska gå och har hela tiden bohaget med sig. Och i år finns såväl fler fordon som orter för upphämtning att välja bland för Rent and Travels kunder.

Fricamping, familjecamping, helgutflykt eller sommarsemester – tillfällena är många och friheten stor. Oavsett om det planeras för en aktiv eller lugn resa är husbil ett bekvämt och skönt sätt att resa och bo.

Uthyrningskonceptet Rent and Travel lanserades i Sverige i början av 2019 och har växt sedan dess. Hittills i år har inte mindre än fyra nya orter tillkommit på Rent and Travel-kartan. De senaste tillskotten är Örebro, Kungälv, Löddeköpinge och Göteborg. Sedan tidigare finns upphämtningsstationer i Kristinehamn, Norrköping och Stockholm/Arlanda. Totalt finns idag sju stationer och fler kommer det bli.

– Konceptet Rent and Travel växer och vi får in förfrågningar från många delar av landet – både från personer som vill hyra husbil och från återförsäljare som vill hyra ut husbilar. Målet är ett nät av stationer över hela landet och att det aldrig ska vara långt till en uthyrningsstation, säger Lars Bergholm, vd för Bergholm som tagit konceptet Rent and Travel till Sverige.

Ta med familjen på husbilssemester!

Husbilsmodeller, tillgänglighet, upphämtningsstationer och all annan information som behövs finns på rentandtravel.se där själva bokningen också görs. För den som föredrar personlig kontakt finns bokningssupport över telefon.

Fler fordon för att matcha efterfrågan
Samtidigt som antalet stationer har ökat finns också de som valt att utöka antalet fordon för att kunna möta kundernas efterfrågan. Knivsta motor utanför Arlanda som har varit del av konceptet sedan sommaren 2019 och redan första månaderna insåg att de behövde fler fordon.

– Vi började hyra ut förra sommaren och har i år utökat med ytterligare två husbilar för att kunna möta efterfrågan. Jag är säker på att de flesta svenskar kommer att semestra inom landet i sommar och vi har redan fått flera bokningar så det gäller att vara ute i god tid om man vill iväg under högsäsongen, säger Saeid Mohamad på Knivsta motor.

Det är många inom turism- och besöksnäringen som liksom Saeid tror att svemester och hemester kommer att dominera svenskarnas sommarplaner i år och då är just husbil ett bra alternativ. Att semestra i Sverige är också ett bra sätt att stötta inhemsk turism, besöksnäring och andra lokala verksamheter.


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill