Öppningsdagen står runt hörnet – nu är det bara ett par dagar kvar till Elmia Husvagn Husbil i Jönköping som inleds på onsdag den 11 september! Äntligen blir det dags att visa upp våra spännande fordonsnyheter från Knaus, Weinsberg, Tabbert, T@b, CI, RollerTeam och Morelo. I år kommer montern innehålla rekordmånga fordon, närmare 90 stycken. Här nedan presenterar vi ett urval av årets nyheter som du snart kan se och känna på i vår monter som heter D01:42.

Knaus L!VE I är årets största nyhet på husbils-sidan. Det är den första helintegrerade modellen i instegsserien L!VE, som sedan tidigare innehåller modellerna Wave, TI och Traveller. L!VE I har fyra bältade platser och fyra sovplatser och väger bara 3,5 ton, vilket innebär att den kan köras på vanligt B-körkort.

Helintegrerade Knaus L!VE I 700 MEG med stor panoramaruta fram.

Weinsberg Caraone har fått ett helt nytt utseende både interiört och exteriört. Extra spännande är att två av planlösningarna kommer med drop down-bädd, vilket ger fler bekväma sängplatser även på liten yta. I 390 PUH hittar vi, utöver sovplats för fyra personer, även ett panoramakök längst fram i vagnen. Den andra modellen heter 540 EUH och har enkelbäddar fram och soffgrupp bak.

Drop down-bädden över soffan i CaraOne 540 EUH.

Helt nya CaraCoreär den första helintegrerade husbilen från Weinsberg. Känslan av rymd är slående och panoramarutan bidrar ytterligare till det öppna intrycket. Samtliga planlösningar har fällsäng som ger extra sovplatser utan att ta upp yta under dagen. Exteriört präglas bilen av rena linjer och dynamisk design.  

Weinsberg CaraCore

Knaus Sky TIkommer nu som Platinum Selection med hög utrustningsnivå från start och uppdaterad interiör. Husbilen kommer i sex planlösningar för att passa många behov. Här finns från två upp till sex sovplatser och flera olika sängalternativ.

Knaus Sky TI Platinum Selection

Knaus Sport and Fun kommer i en stilren Black Edition. Som vanligt är det en vagn som lämpar sig för just sport och roliga aktiviteter, till exempel gör den stora bakdörren det enkelt att lasta in cyklarna inför resan. 

Knaus Sport and Fun Black Selection

En annan, övergripande nyhet från Knaus är det nya vattenreningssystemet som är standard i de flesta modeller med start modellår 2020. Filtrets syfte är dels att motverka kalk och beläggningar i rör och tankar, men också att få fler att känna sig bekväma med att dricka vatten direkt ur husvagnens eller husbilens tank. Trots att det i många fall inte behövs är det idag många som köper flaskvatten för säkerhets skull, framför allt utomlands.

Weinsberg CaraCompact Pepper Editionhar fått en helt ny interiör och en ny layout i form av 600 MF. Modellen har två sängplatser men fyra bältade platser.  

Weinsberg CaraCompact Pepper Edition

CI Magishar fått en ny look både interiört och exteriört samt ännu högre standardutrustning och i samband med det fått epitetet Plus. En nyhet är att Magis numera finns på både Ford- och Fiat-chassi, vilket ger ännu fler valmöjligheter till ett redan brett utbud av planlösningar.

Lyxig interiör i Magis Plus.

Tabbert Vivaldi kommer i en version anpassad för det svenska klimatet genom till exempel uppvärmt avloppssystem och Alde vattenburen golvvärme som standard i de flesta modeller. Vagnen kommer med hög utrustningsnivå och ett brett utbud av planlösningar. Med andra ord finns en stor variation både i storlek på vagn, sänglösningar och upplägg. 

Tabbert Vivaldi

Morelo har uppdaterat modellerna Home och Loft med nytt utseende sprunget ur det designspråk som presenterades då Empire Liner lanserades 2016. De rena linjerna som syns på husbilens utsida speglas även i interiören och skapar en modern och lyxig känsla. Som ett steg i säkerhetsarbetet har ett paket med ytterligare säkerhetsfunktioner tagits fram och kan väljas till samtliga modeller. 

Morelo Loft, rena linjer och genomgående hög kvalitet.

Välkommen till monter D01:42 under Elmia Husvagn Husbil, där du kan se mer av de närmare 90 fordon vi ställer ut i år. Den som är sugen på att testa på campinglivet innan köp kan besöka vår Rent and Travel-disk för att höra mer om hur det fungerar att hyra husbil.

Skrivet av Vakna där du vill