Många minnen skapas på campingplatser. Ljuva sommarkvällar, dimman av grill-os och nya bekantskaper kan de flesta relatera till. Och är du en sann campare som Sanny och Marina är det kanske just på en camping du träffar din livspartner.

Är du hockeyfantast känner du säkert igen honom, Sanny Lindström, före detta hockeyspelare på elitnivå, numera expertkommentator. Det du kanske inte visste om Sanny var hans förkärlek till camping.
– Jag har alltid campat och reste som barn runt i husvagn med mina föräldrar. Vi reste i Sverige men också neröver Medelhavet. Det var så jag träffade Marina första gången – på en camping i Spanien. Att vi skulle gifta oss och skaffa barn visste vi såklart inte då. Då var vi bara tio år, berättar Sanny.

De båda träffades flera somrar på campingen men sedan gick ett antal år utan någon som helst kontakt. Förrän 2001 då Marina och Sanny sprang på varandra på samma camping i Spanien. Sanny som då bodde i USA hälsade på sina föräldrar som var där. Vad han inte visste var att Marina också var där med sina föräldrar. Och resten är historia som man säger…

Makarnas kärlek till camping har hållit i sig. Tanken på en egen husbil har länge funnits hos makarna till och från, men har ännu inte blivit verklighet.
– Vi är rätt impulsiva båda två men vi har inte riktigt vågat ta steget fullt ut. Ena dagen vill vi köpa hus i Spanien, andra dagen köpa husbil. Att hyra husbil passar oss därför väldigt bra, säger Sanny.

I våras upptäckte makarna Lindström uthyrningskonceptet Rent and Travel.
– Det är så enkelt. Bara att boka, hämta upp och ge sig iväg. En stor fördel med husbil är att man kan vara spontan och ta det lite som det kommer. Vardagen är ofta väldigt uppstyrd och planerad. Att campa är semester på riktigt – det är enkelt att vara flexibel och spontan, säger Sanny.

Familjen Lindström bor i Karlstad och valde att hämta upp husbilen på Rent and Travels uthyrningsstation i Kristinehamn. Efter en snabb genomgång av husbilens funktioner och finesser gav de sig iväg.
– Hela familjen tyckte det var väldigt mysigt. Man umgås på ett annat sätt än hemma. Det är enkelt och nära, men bekvämt och härligt, säger Sanny. 

Med på resan var Sanny, Marina och barnen.

Resplanerna var ganska lösa och bestämdes längs vägen, precis som familjen vill ha det. 

Under veckan blev det övernattningar på campingplatser, ställplatser, vid en golfbana, besök hos vänner med mera.
– Jag tycker verkligen att alla som går i tankar på husbil ska hyra. Det är ju så enkelt! Husbilen var välutrustad och enkel att köra och hantera, det krävdes inget specialkörkort, säger Sanny.
– Så nu när vi vet hur enkelt det är att hyra kommer vi nog fortsätta med det ett tag till, avslutar Sanny. 

Familjen Lindström tipsar: Smultronställen du inte får missa!

  1. Falsterbo
  2. Österlen / Kivik
  3. Knäbäckshusen
Skrivet av Vakna där du vill