Vi har tidigare bekantat oss med L!VE Wave, en av tre modeller i Knaus L!VE-serie som lanserades under modellår 2018. Nu har det blivit dags att titta närmre på L!VE-syskonet TI.

Med nya L!VE TI blir campinglivet enklare än någonsin. Utöver den höga standardnivån finns många tillval för att du ska kunna anpassa din L!VE TI efter just dina behov. Oavsett om det är en lång roadtrip eller en spontan weekendresa är husbilen en väldigt anpassningsbar reskamrat med förstklassig kvalitet och en fördelaktig prislapp. L!VE TI är halvintegrerad och har en smakfull design, praktiska funktioner och kommer i tre olika planlösningar.

Vy från förarhytten i 650 MEG

Vy från förarhytten i 650 MEG

De många smarta detaljerna lyfter helheten till en riktigt hög nivå. Vid fönstren finns
gardiner av hög kvalitet som döljer fönsterramarna och är enkla att hissa upp och ner. Överskåpen har soft close-funktion för maximal användar- och ljudkomfort. En insektsdörr håller ovälkomna myggor och getingar på utsidan och mörkläggningsgardiner i både fram- och sidofönster underlättar när det är dags att krypa till kojs under ljusa sommarnätter.

förardel

 

I samtliga tre planlösningar är sovdelen placerad längst bak i fordonet. Sängarna har bekväma evoporemadrasser som ger hög sovkomfort och lång livslängd eftersom inga gropar bildas. I 590 MF finns en kompakt 3/4-sänglösning medan det i de två MEG-varianterna finns enkelsängar som på ett enkelt sätt kan breddas. Där går det dessutom att välja mellan höga eller låga sängar.

I 590 MF finns två bäddar medan det i de två MEG-varianterna går att få tre respektive fyra sovplatser genom tillvalet bäddbar sittgrupp. Under enkelbäddarna finns praktiska klädskåp, där det till och med finns klädstänger att hänga upp dina plagg på.

Enkelbäddarna i 650 MEG. I nedre högra kanten syns dörren till klädskåpet.

Enkelbäddarna i 650 MEG. I nedre högra kanten syns dörren till klädskåpet.

 

I köket finns trelågig spis och lådor med soft close-funktion. I 590 MF och 650 MEG är köket längsgående med fällbar förlängning för utökad arbetsyta medan 700 MEG har vinkelkök.

Lägg märke till den förlängda arbetsytan och stämningsbelysningen till vänster i bild.

Lägg märke till den förlängda arbetsytan och stämningsbelysningen till vänster i bild.

 

I samtliga planlösningar finns en badrumslösning anpassad efter just det fordonet. I 590  MF ligger det längsgående badrummet längst bak, bredvid sängen, medan 650 MEG har ett komfortbadrum och 700 MEG ett fast badrum. Badrumskonceptet ska erbjuda så mycket plats som möjligt, men inte ta mycket plats.

Komfortbadrummet i 650 MEG har en svängbar vägg för hög komfort. På andra sidan svängväggen sitter handfatet.

Komfortbadrummet i 650 MEG har en svängbar vägg för hög komfort. På andra sidan svängväggen sitter handfatet.

 

Ovanför förarhytten finns ett takfönster för extra ljusinsläpp. Bakom sittgruppen finns en höj och sänkbar TV-hållare, vilket gör att en TV inte tar någon plats när den inte används. Lådor och skåp har genomgående soft close-funktion och i husbilen finns stämningsfull belysning. L!VE TI har elektrisk golvvärme och Isofix-fäste för 2 barnstolar. Totalvikten uppgår till 3500 kg, vilket gör att du kan köra den på ett vanligt B-körkort. För den som vill kunna packa ännu lite mer inför resan finns kraftigare chassi som tillval.

Takfönster

Takfönster

TV

Nedfällbar TV

 

Exteriört har bilen snygga cat eye-baklyktor och snygg foliedesign för ett modernt och iögonfallande utseende. Bilens yttermått är mellan 644 cm och 752 cm när det kommer till längd och den är 232 cm bred och 279 cm hög. I den svenska specifikationen ingår markis så när du kommit fram till ditt resmål är det bara att parkera, veva ut markisen och börja njuta!

Niederlande Fahrradfahrer

 

Skrivet av Vakna där du vill