Under sommaren hinner årets Diggiloo-gäng besöka så mycket som 22 orter runt om i Sverige. Turnén inleds i Malmö den 4 juli och avslutas i Stockholm den 18 augusti. Vill du veta mer om Diggiloo-turnén och när den stannar nära dig? Läs mer och boka dina biljetter på diggiloo.com.

Sedan flera år tillbaka har turnédeltagarna haft tillgång till husbilar från Knaus för att kunna transportera sig, till viss del bo i och samlas kring efter showerna. Efter att artisterna klivit av scenen utgör husbilarna nämligen ofta basen när gruppen samlas för att varva ner och umgås. Bilden nedan är från förra årets turné och i år är det två husbilar av modellen L!VE Wave från Knaus som blir artisternas följeslagare.

Diggiloo2017

 

Så vad är då en Knaus L!VE Wave? Och hur ser de ut på insidan? L!VE Wave är en av tre husbilar i den nya L!VE-serien, som kom till den svenska marknaden i slutet av förra året. Bilen tillverkas i Tyskland med har många egenskaper och anpassningar för att fungera året om i ett skandinaviskt klimat. Just den modell som används av Diggiloo heter 700 MEG och är 7,5 meter lång. Självklart har bilarna klätts i Diggiloo-kostym inför sin resa!

Diggiloo-bilarna

 

Bilarna i L!VE-serien har all utrustning som kan tänkas behövas på väg: fullutrustat kök och badrum, rymligt kylskåp, golvvärme och all övrig komfort man kan önska. I den främre delen av bilen finns ett bord som kan förlängas vid behov. Utmärkt när det är dags att äta eller dricka något gott, snacka om dagen som varit, lyssna på favoritmusiken eller planera nästa upplevelse.

L!VE-1+lounge

 

Bilen har en genomtänkt planlösning med sovdel längst bak och umgängesyta längst fram. I mitten av bilen, på vardera sida finns dels badrum med dusch och dels ett kök med tre lågor att laga allt från en frukostomelett till fredagsmys-tacon på.

LIVE-WAVE_700_MEG-planlösning

 

L!VE Wave 700 MEG har minst fyra, men upp till sex, sovplatser. Längst bak finns två enkelsängar och i anslutning till dem finns det rymliga klädskåp. Längst fram finns en bädd som inte märks på dagen, men som när det närmar sig läggdags kan sänkas ned för ytterligare två personer att sova.

Under de bakre enkelsängarna finns extra förvaringsutrymme.

Under de bakre enkelsängarna finns extra förvaringsutrymme.

Den främre sängen nedfälld och redo för läggdags, eller vila!

Den främre sängen nedfälld och redo för läggdags, eller vila!

 

Det kompakta köket är i vinkel och utrustat med bland annat 3-lågig spis med glaslock, rymliga lådor med soft close-funktion och infällda hyllor på baksidan av sittgruppen. Här finns plats för alla resande att ha med sin favoritmat på resan.

Goda förutsättningar för goda måltider.

Goda förutsättningar för goda måltider.

 

Sist men inte minst på rundturen – badrummet! Här finns gott om plats och flera smarta lösningar. Till exempel en inbyggd handduksbehållare och flera avläggningsytor för allt som kan tänkas behövas för badrumsbestyren.

L!VE-3-badrum

 

En funktion som kanske inte kommer till användning just under Diggiloo-turnen, men som är populär bland familjer, är att det i bilen finns två Isofix-fästen för barnstolar som en del i standardutrustningen. Isofix är ett internationellt framtaget system för att fästa barnstolar i bilar och husbilar.Detta tillsammans med den flexibla planlösningen och breda utrustningsprogrammet gör att bilen passar de allra flesta – inte bara ett gäng artister på turné utan även barnfamiljen, paret som reser med vännerna ibland och mor- eller farföräldrarna som tar med barnbarnen på resan.

Diggiloo-bil-baksida

 

Vart skulle du vilja åka i en L!VE Wave?

 

Skrivet av Vakna där du vill