För 16:e året i rad ger sig Sveriges största sommarturné ut på vägarna igen – Diggiloo. De gör det i vanlig ordning med husbilar från Bergholm.
– De är en otroligt stor tillgång. Artisterna får ofta mersmak efter en Diggiloo-sommar i husbil, säger Patrik Krall på Krall Enterainment och producent för Diggiloo.

I sommar rullar Diggiloo, Sveriges största sommarturné, igång igen. Veteraner som David Lindgren och Tommy Nilsson finns som vanligt med i ensemblen men också nya namn som Ola Salo och Mariette.
– Vi blir bara starkare och starkare och en sommartradition att räkna med. Vi utlovar tre timmar sprängfyllda med hits, gamla klassiker och massor av skratt, säger producenten Patrik Krall.
Han bor i en av de två Knaus-husbilar som följer med Diggiloo-turnén runtom i Sverige och den är således hans hem i stort sett hela sommaren. Men husbilarna är mer än bara ett transportmedel och sovplats. Efter en väl genomförd show blir bilarna en samlingspunkt för artisterna och de andra runt evenemanget.
– Då brukar vi plocka fram lite nattamat och grilla korv, kanske tända lite ljus och ha det mysigt. Det är nästan höjdpunkten på dagen, när hela gänget som precis levererat en fantastisk show får slappna av och bara njuta av en varm sommarkväll. Det är magiskt!


Även om produktionen har med sig sina två husbilar är det inte ovanligt att det syns fler husbilar när Diggiloo-gänget rullar in. Flera av artisterna själva har fått smak på husbilslivet genom åren och har inte sällan med sig egna ekipage.
– Både Charlotte Perrelli och David Lindgren hade med sig egna husbilar förra året som de åkte runt i. Det är så bra att kunna ha med sig lite mer än bara en resväska, speciellt när man åker med barnen som de gör, säger Patrik Krall och fortsätter:
– Jag vet även att Martin Stenmarck och Hanna Hedlund verkligen trivdes med husbilslivet 2015. Lasse Holm som åkte med oss 2016 hade en egen hela sommaren för att kunna sticka ut på en golfrunda när han ville så han skulle slippa anpassa sig efter turnébussen. Artisterna får ofta mersmak efter en Diggiloo-sommar i husbil.

Inte undra på det. Ofta både inleds och avslutas dagarna kring husbilarna. Här äter de första gänget på plats sin frukost vid sju på morgonen och det är även där sista kvällsmålet avnjuts.
– De är en otroligt stor tillgång, efter så många år med husbil hade det nu varit svårt att klara sig utan. Det är skönt att även kunna smita undan en stund på dagen för en powernap om man behöver det. Det är som en liten fristad och en stor fördel för hela gänget att ha dem med.

DSCF0485

Årets Diggiloo-bilar. Knaus L!VE Wave.

22 stopp med 10 folkkära artister –  Så rullar Diggiloo-turnén i sommar

Artisterna:
Charlotte Perrelli, David Lindgren, Mariette, Marika Carlsson, Ola Salo, Kamferdrops, Mendez, Christer Björkman, Ida Redig, Tommy Nilsson.

Turnéplanen:
4 juli – Malmö
6 juli – Hok
7 juli – Ulricehamn
12 juli – Borgholm
13 juli – Bromölla
14 juli – Halmstad
20 juli – Rättvik
21 juli – Bispgården
22 juli – Umeå
26 juli – Göteborg
27 juli – Åmål
28 juli – Kristinehamn
29 juli – Västervik
2 augusti – Vagnhärad
3 augusti – Karlsborg
4 augusti – Båstad
5 augusti – Ystad
10 augusti – Lidköping
11 augusti – Motala
12 augusti – Strömsholm
17 augusti – Bollnäs
18 augusti – Stockholm

Skrivet av Vakna där du vill