Hallå där Berit Lennhede i Floda – tävlingsledare för golfsektionen, och en av många golfintresserade, inom Caravan Club.

Hur blev golfåret 2015?
– Maken och jag hade en bra och trevlig säsong med upp mot 50 rundor i Sverige och ett par veckor golf i Spanien.

Fick du några nya favoritklubbar under säsongen?
– Inte direkt, de gamla vanliga höll måttet. Vi återvände till Hässleholm, Vadstena och Askersund.  Skepparslöv GK utanför Jönköping är ytterligare en bana som vi kan rekommendera.

Du har varit tävlingsledare i Caravan Clubs golfsektion. Hur gick det att genomföra Påskgolfen i år när påsken låg så tidigt?
– I år visste vi att den måste skjutas fram och vi passade på att döpa om den till (P)Åskgolfen. Sammanlagt hade vi 44 tävlande vilket var fler än förra året och Herrljunga GK ställde som vanligt upp på ett suveränt sätt.

Och hur gick det resultatmässigt?
– Min man Dennis kom tvåa i herrklassen och själv blev jag fyra, vilket vi är mycket nöjda med.

Vad förväntar du dig av golfåret 2016?
– Att vi ska upptäcka en och annan pärla till. Men det blir som tidigare år flest resor till Skåne och Småland med husbilen.

Är ni bara utövare eller besöker ni också golftävlingar?
– Faktiskt bara utövare trots ett stort golfintresse.

Vilken svensk golftävling skulle du helst vilja se?
– Nordea Master ligger högst på listan.

Och internationellt?
– The Masters på Augusta i Georgia, USA slår det mesta och årets tävling var oerhört spännande in i det sista. Jordan Spieths misstag i slutet av tävlingen visar hur svårt golfen kan vara att bemästra även för de allra duktigaste proffsen.

Skrivet av Vakna där du vill