En lång vinter börjar tacka för sig och med vårens intåg tinar ofta äventyrsglädjen upp och ger sig till känna. Storslagna upplevelser kommer i många former – inte minst så här års när allt vaknar till liv igen. Att bevittna det hela från en rullande utsiktsplats är ett svårslaget sätt att stimulera upptäckarivern. 

Husvagnar och husbilar kommer i alla storlekar. Men ett mindre fordon har många fördelar. Det är smidigt att köra, enklare att få plats med på parkeringar och campingplatser och den lättare vikten gör i flera fall att du klarar dig med en lägre körkortsbehörighet. Men att ytan är mindre innebär inte att upplevelsen begränsas, för visst kan du få lika stora upplevelser i ett mer kompakt fordon. Kanske hittar du ditt nya campingfordon nedan? 

Weinsberg CaraBus 540 MQ

För den vårtörstande naturälskaren är flexibilitet viktigt. De största naturupplevelserna kan dyka upp där vi minst anar dem, och för att verkligen lapa i sig så mycket som möjligt gäller det att kunna ta sig fram. Ett strålande alternativ för detta ändamål är Weinsberg CaraBus 540 MQ – en jätte när det gäller bekvämlighet ­– men till ytan kompakt. Dessutom finns den just nu till kampanjpris!

Där vägarna är krokiga och smala kommer denna campervan till undsättning, så att inga naturupplevelser behöver missas. Begränsad yta är inte synonymt med begränsade upplevelser. Snarare tvärtom! 

Weinsberg CaraOne 550 UK

Vill du i stället kunna parkera boendet en stund och köra vidare i familjens bil är Weinsberg CaraOne 550 UKett passande val. Sin kompakthet till trots kan denna husvagn göra rum för sex sovplatser. Dessutom är det lätt att sätta egen prägel, så att den som är både äventyrslysten och hemmakär kan få det bästa av två världar och ta hemmet med sig på äventyr.

Allra mysigast är det kanske i den familjevänliga lilla ”matsalen” där måltiderna avnjuts med havet, stranden, skogen (eller vad du föredrar) utanför fönstret. 

Weinsberg CaraOne 390 – perfekt för två, plats för fyra

Är du på jakt efter något ännu lite mindre, spana in CaraOne i de två 390-planlösningarna. I 390 PUH möts du av en känsla av rymlighet och här finns en stor sittgrupp, frontkök och badrum. Sängen då? Den fälls ner från taket – något som ger dig en riktigt bekväm och rymlig säng utan att behöva tumma på den ordentliga umgängesytan dagtid. Föredrar du en mer traditionell sänglösning hittar du det i 390 QD med en klassisk dubbelsäng fram. Sittgruppen är här något mindre, men väl komfortabel även den!

Fällsäng över den rymliga sittgruppen i 390 PUH

Knaus Boxlife Pro – flexibel campervan

Frihet har många innebörder. Att kunna fricampa på en vacker plats när andan faller på, utan att vare sig behöva boka eller planera är ett exempel. En annan sorts frihet som kommer med yteffektiva fritidsfordon är att de ofta inte kräver några utökade körkortsbehörigheter. 

Ta Knaus Boxlife Pro som exempel. Kanske har ni inte haft tid, lust eller möjlighet att uppgradera era körkort i hela familjen? Inga bekymmer. Så länge B-körkortet finns på plats är det bara att skifta förare efter tycke och smak så ofta ni vill. Bilens naturinspirerade interiör får fart på äventyrskänslorna redan innan den börjat rulla. Vill man ha ännu mer av både frihet och upplevelser går det dessutom utmärkt att packa utrustning för diverse aktiviteter under sängen baktill. Du kommer enkelt åt ytan genom de stora dörrarna baktill.

Knaus Scandinavian Selection 590 UE – bekväm året runt-vagn

Skulle kylan göra ytterligare ett gästspel behöver planerna på äventyr inte skjutas på framtiden. Knaus Scandinavian Selection 590 UE är nämligen vinterbonad och väl anpassad efter det minst sagt omväxlandet klimatet här uppe i norra Europa. Att ge sig i väg och krama ur de sista dropparna av vintern kan faktiskt vara rätt storslaget, inte minst om man klär sig varmt och grillar korv på en vacker plats i naturen. Blir kylan för besvärande är det ju dessutom skönt att ha hemmet med sig, så att den mysiga och bekväma känslan som uppstår vid hemkomst alltid är inom räckhåll. 

En smidig vagn för bekväma resor året runt

T@B – den charmiga

Söker du ett litet, smidigt och personligt boende är T@b din match. Här har man satsat fullt ut på mindre husvagnsmodeller med ett stort mått charm. Något större Basic 400 rymmer såväl kök som toalett, fast säng och sittgrupp, medan än mer kompakta 320 har en sittgrupp som bäddas om till säng nattetid samt kök, men saknar toalett. Det finns dock utrymme att utrusta modellen med porta potti. 

Vyn från sängen i T@b 400, med garderob och toalett till vänster, kök till höger och sittgrupp i fronten.

Fortfarande på jakt efter den perfekta planlösningen? Ingen fara, detta är bara ett axplock av vårt sortiment. Fler modeller av såväl husvagnar och husbilar hittar du på bergholm.com, eller ta hjälp av någon av våra återförsäljare för att hitta det som passar just dig!


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptetRent and Travelför uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsidawww.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill