2020 var året då swemster och hemester blev ledorden för den svenska sommaren. Intresset för camping har ökat stadigt under senare år och 2020 slog med största sannolikhet nya rekord. Unga liksom äldre, barnfamiljer liksom par och kompisgäng upptäckte, kanske för allra första gången, Sverige och charmen med denna semesterform.
– Vi har aldrig varit med om att en så stor andel nya kunder hittat till campinglivet på samma gång, och det är såklart jätteroligt. Oavsett om man gillar traditionella campingplatser, vandring, sportaktiviteter eller bara vill uppleva Sverige är fritidsfordon ett bra sätt att göra det på och det finns fordon för alla smaker, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm.

Lars Bergholm

Självklart har Covid-19 påverkat den extrema efterfrågan på fritidsfordon då det är en semesterform som fungerar även när andra sätt inte är genomförbara, men det finns många anledningar till populariteten menar Lars och listar några.

  • Många, både yngre och äldre, har rest långt och upptäckt världen men ännu inte sett stora delar av vårt vackra land. Här finns saker att se och göra året runt.
  • Fritidsfordon får människor att känna sig hemma. Man har med sig sina egna saker hemifrån och kan skaffa sig nya upplevelser i en trygg och bekant hemmamiljö.
  • Fritidsfordon är bekväma och utrustade med allt man kan tänkas behöva i ett ”hem på väg” – eget kök, dusch och andra faciliteter.
  • Med husvagn och husbil kan man resa och bo utan att träffa andra, om det behövs.
  • Med en egen husvagn eller husbil ”står semestern alltid för dörren” – man bestämmer själv när, var och hur länge.

De fördomsfulla tror kanske att det enbart är äldre eller småbarnsfamiljer som tilltalas av campinglivet men så är det inte. Allt från äventyrslystna vänner och upptäcktsresande till naturälskare och campingplatsjägare har hittat till husvagnarnas och husbilarnas underbara värld. En trend som Bergholm sett växa till sig och som nu verkligen fått fäste.
– Våra återförsäljare vittnar om ett högt tryck och efterfrågan på såväl begagnade som nya fordon. Rusningen drog igång tidigt i våras och har hållit i sig sedan dess. Nu ser vi att många som campade första gången i somras har bestämt sig för att köpa och nu utforskar bland alla fina modeller som finns hos oss och våra återförsäljare, säger Lars.

Och visst finns det mycket att välja mellan. Från den lilla kompakta campervanen för två, till husvagnen med extra allt för den stora familjen. Det är också en del av tjusningen med camping – att det finns ett fordon, en plats och en tid för allas behov och önskemål. Och inte minst att man kan vakna där man vill.

Knaus har firat 60 år under året, och i samband med det presenterat tre jubileumsmodeller.

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill