För den som är motorintresserad är Janne ”Flash” Nilsson ett känt namn. Sveriges största motorlegendar började som de flesta racerförare med karting, innan han gick vidare till Formel 3. År 1996 var Flash med och startade STCC, Swedish Touring Car Championship och körde 11 säsonger med två totalsegrar och fem silver.

Hemorten har alltid varit Karlstad där Flash också nu bor med sin fru Rene´ och nu för tiden gör han i huvudsak föreläsningar, event, programledare och PR-relaterade uppdrag. Efter att ha lagt motorkarriären på hyllan finns det också mer tid för hobbys, fritid och resor.

För ledighet och privata resor är inget Flash har varit bortskämd med under sin karriär. Efter att han som 20-åring bestämt sig för att bli proffs var semester inte på tal, och att ha 200 resdagar per år var vardag när han tävlade som mest.

Flash är därmed ingen van campare. Hans erfarenhet av camping och fritidsfordon har nästan uteslutande varit i jobbsammanhang, då han och teamet bott mycket i husbil under tävlingar och olika events. Dock har Janne alltid haft ett gott öga till husbilar och han blev inte mindre övertygad efter att ha testkört ett av Knaus flaggskepp, den fyrhjulsdrivna Knaus Van TI Plus under en filminspelning.

– Jag blev verkligen imponerad och det är fantastiskt så lättkörda även stora bilar har blivit. Körställningen kändes jättebra, med hög komfort på stolar, rattplacering, pedaler med mera. Jag fick känslan av en exklusiv körupplevelse, säger Janne ”Flash” Nilsson och fortsätter:

– Den här husbilen har ju dessutom fyrhjulsdrift vilket kändes och det var en riktigt kul upplevelse att köra på isen. Där var det verkligen upp till bevis.

Janne har alltid tyckt att husbilar varit trevliga inredningsmässigt och haft bra planlösningar – att de är genomtänkta och fina. Och när det nu även finns mer tid för privata resor är det inte omöjligt att det blir just husbil under kommande semesteräventyr. Tillsammans med sin René har Flash nämligen planer på att, när restriktionerna har lättat, resa med husbil genom Europa ner till Istanbul och tillbaka uppåt längs Grekland, via syd Italien, Rom Monaco, Barceöona och hem till Nerja/Malag. En lång tur där själva resan är den viktiga delen av resan. Janne älskar att åka utanför turiststråken.

– Det finns två sätt att resa: direkt från A till B eller genom hela alfabetet från A till Ö. Många väljer det första men då missar man ju en massa saker längs vägen. Jag föredrar det andra sättet och det är så René och jag tänker oss resan genom Europa – lång och lugn med gott om tid att uppleva och se saker längs vägen.

Oavsett när resan blir av och vart den bär önskar vi Janne och René en god tur och hoppas på många fina minnen med husbilen då och i framtiden!

3 restips från Janne ”Flash” Nilsson
För er som är sugna på camping och att resa med husbil eller husvagn i Sverige, kommer här några tips från motorlegendaren.

  1. Fryksdalen i Värmland – väster om Sunne, upp mot Torsby och kanske en avstickare in till Norge.
  2. Gotland – där är allt fint!
  3. Västkusten, från Bengtsfors längs småvägarna ner längs kusten.

Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill