För fyra år sedan lanserades ett koncept som gör det möjligt att uppleva alla fördelar med husbil – som friheten, tillgängligheten och tryggheten – utan att själv äga ett fritidsfordon. Vi pratar givetvis om Rent and Travel, som sedan lanseringen har varit ett populärt sätt att resa på för alla åldersgrupper, såväl barnfamiljen som kompisgänget. Nytt för i år är möjligheten att boka en sista minuten-resa med husbil.

För dig som alltid har drömt om husbilslivet, vill återuppleva gamla barndomsminnen från favoritcampingen eller är en av många som fått upp ögonen för vanlife, men som inte äger en husbil själv, är Rent and Travel en smidig lösning. En uthyrningstjänst för husbilar med ett flertal stationer runt om i Sverige, från Alvesta till Stockholm. Konceptet lanserades i Sverige 2019, ägs av tyska Knaus Tabbert AG där det idag finns över 180 stationer.

Är du nyfiken på att läsa mer om Rent and Travel? Spana in vårt tidigare blogginlägg här.

Boka en sista minuten – utan förutbestämd destination

En del av tjusningen med att resa är planeringen inför, att längta och dag för dag räkna ner till avfärd. Samtidigt är en spontansemester otroligt underskattat, möjligheten att lyxa till vardagen med en resa under den tidigare oplanerade helgen. Eller kanske boka in en plan B-resa när plan A blev oväntat inställd. Detta är två, av flera, anledningar till att vi valde att utforma Rent and Travels nya bokningskoncept: sista minuten.

Men vad innebär egentligen sista minuten? Helt enkelt att du har chans att hyra husbil till ett lägre pris när du bokar tätt inpå avresa. Under låg- och mellansäsong gäller sista minuten för weekendbokningar, det vill säga resa torsdag till måndag, och under högsäsong gäller det veckobokningar. De fordon som finns tillgängliga till sista minuten-pris släpps på hemsidan tre dagar innan upphämtningsdag, och desto närmare avresa desto lägre pris.

Åk på en weekendresa med kompisgänget utan att vara låst till en och samma destination

Fyra snabba frågor och svar om sista minuten

  • Vilka stationer erbjuder det nya konceptet? Alla uthyrningsstationer erbjuder sista minuten-bokningar.
  • Kan ni garantera att det alltid finns sista minuten-fordon tillgängliga? I och med att fordon till rabatterat pris kan bokas i mån av tillgänglighet kan vi inte garantera att en uthyrningsstation kommer att kunna erbjuda sista minuten-resor specifika datum.
  • Finns det någon skillnad jämfört med en vanlig bokning? Nej, egentligen inte – förutom ett rabatterat pris. Fordonen är desamma, och det som är inkluderat i en vanlig bokning ingår även vid sista minuten-resor: 300 mil, campingmöbler, köksutrustning och mycket mer.
  • Om priset blir lägre om jag avvaktar med att boka, vad tjänar jag på att boka redan på måndagen? Ju tidigare du bokar, desto större är chansen att fordonet finns kvar. Givetvis kan du ha is i magen och avvakta, men då finns en risk för att samtliga fordon blir uthyrda.
Storstadspuls, fart och fläkt eller naturens lugn och ta dagen som den kommer – husbilslivet är något för alla.

Läs mer om Rent and Travel eller boka din nästa resa på rentandtravel.se


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill