Knaus stora fordonsnyhet 2023 är utan tvekan återlanseringen av den unika husvagnsmodellen Knaus Azur. Men likheterna med föregångaren är få, både när det kommer till utseende och teknik. Unikt med nya Azur är framför allt den självbärande fiberkarosstekniken. Vilket innebär att möblerna inte längre bär upp karossen, jämfört med andra husvagnsmodeller. Denna unika teknik medför att möblerna kan placeras och designas på helt nya sätt, vilket öppnar upp för nya möjligheter.

Bucklor och repor – ett minne blott

Ytterligare en innovation som får oss att imponeras ännu mer av Azur är den självläkande fiberramen. Om du har fått en repa eller buckla i karossen kommer denna successivt försvinna när skadan utsätts för solljus. Nästan för bra för att vara sant, eller hur? Utöver den självläkande fiberramen, är Azur minst sagt iögonfallande exteriört med sin dynamiska ljusdesign integrerad längs ramens konturer. Med den smarta FoldXPand-tekniken döljs belysningen i front- och bakparti på ett snyggt och platsbesparande sätt, vilket dessutom bidrar till att husvagnen blir rymligare invändigt.

Modernt och mysigt på samma gång

Det känns nästan som att modern och mysig inte alltid går hand i hand, men interiören i Azur bevisar motsatsen. Designen är, tack vare den självbärande fiberkarosstekniken, minst sagt unik med snedställt möblemang som ger en känsla av rymd. Det dynamiska belysningskonceptet finns även invändigt, och tillsammans med de mörka väggarna och de ljusa detaljerna i inredningen skapas såväl läckra kontraster som en mysig atmosfär.

Unik design och öppen planlösning i Azur.

Smart förvaring och rymliga ytor

Funktionella lösningar och integrerade förvaringsutrymmen finns det också gott om i Azur. Tygbeklädda Smart Wall med förvaringsfack och praktiska hyllor integrerade i väggen bakom sittgruppen, rymlig garderob med såväl klädstång som hyllplan och dolda förvaringsfack bakom sängen – bara för att nämna några av alla möjligheter till förvaring.

Dold förvaring bakom den rymliga sittgruppen.

Centrerat i husvagnen finns det minimalistiska designköket som, likt övrig design interiört, går i varma och kontrasterande nyanser. Dämpad belysning i de vita lådorna, trelågig spis med stänkskydd på väggen intill och ett rejält kylskåp på 133 liter. Ett mindre, men genomtänkt och funktionellt, kök med alla nödvändigheter.

Under glasövertäckningen med soft-close-funktion finns gasolhällen med gjutgaller.

I sovdelen längst fram i husvagnen finns även handfat, speglar och skåp öppet vid sängen, medan toaletten ligger avskilt i ett eget rum. Även här finns generöst med förvaringsmöjligheter, både i anslutning till sovdelen och inne i toalettrummet. Sängen ger plats för två personer och soffan, i husvagnens bakre del, kan enkelt bäddas om till en säng som ger ytterligare sovplatser. Om så önskas, avskärmas sovdelen enkelt från resten av vagnen med hjälp av en skjutdörr.

Gott om förvaringsutrymme även i sovdelen med plats för böcker, läsglasögon eller kläder.
Handfat, avlastningsytor och badrumsskåp finns bredvid sängen, medan toaletten ligger i ett avskilt rum bredvid.

Modellen kommer i planlösningarna 460 EU, 500 EU, 500 FU och 540 UE, och beräknas komma till våra återförsäljare i början på nästa år. Vill du läsa mer om Azur, eller kika på fler bilder? Klicka här!


Bloggen Vakna där du vill drivs av Bergholm, som importerar husvagnar och husbilar av varumärkena Knaus, Weinsberg, t@b, Tabbert, Morelo och CI & Roller Team. Våra produkter säljs via ett nätverk av återförsäljare som finns runt om i landet. Vi driver även konceptet Rent and Travel för uthyrning av husbilar. Du kan läsa mer om oss och se fler produkter på vår hemsida www.bergholm.com

Skrivet av Vakna där du vill